Niels & Wiels kent spetterende start in Gent

Bert Vanden Berghe

Het gaat hard voor Niels Destadsbader. Hij is niet van het televisiescherm weg te branden, brengt eind deze maand een nieuwe plaat uit én hij toert nu ook rond met zijn goede vriend Miguel Wiels. Woensdagavond ging de show ‘Niels & Wiels’ in première in Gent, waar het dak er net niet afging.

“We gaan de Capitole in Gent platspelen vanavond”, stelde Niels Destadsbader onomwonden en zelfverzekerd op Qmusic, een paar uur voor zijn optreden. Het was op die radiozender dat het avontuur van Niels en zijn goeie vriend Miguel Wiels een hele tijd geleden begon. Wekenlang coverden ze platen van bekende artiesten zoals Ed Sheeran en Pink. Ze gaven er hun eigen twist aan, wat onder meer resulteerde in het befaamde Skwon Meiske, dat de Zomerhit van vorig jaar werd. De vraag bij de fans was zo groot voor een show met Niels & Wiels, dat er vier grote zalen geboekt werden dit voorjaar.

Of hij daar eigenlijk wel tijd voor heeft, vroeg de radiopresentatrice. Ook dat antwoord bleek typisch Niels: dat dit gewoon veel te geestig is én dat hij zijn fans graag ziet. U kan er van op aan, dat veel artiesten die stelling gratuit poneren, maar Niels is het soort artiest die het heel duidelijk méént. Het is onder meer met die ingesteldheid dat hij vorig jaar nog van het podium van Werchter Boutique rechtstreeks richting een feesttent in Wakken trok, waarbij hij zelfs het optreden van en een ontmoeting met Robbie Williams aan zich voorbij liet gaan. En niet met tegenzin overigens, want het was Niels zelf die er bij zijn entourage had op aangedrongen. En in Wakken praten ze nog over dat feestje die avond.

Niels & Wiels kent spetterende start in Gent

Niels is op dat vlak dus wel ‘een beetje anders’. Dat bleek ook het perfecte openingsnummer voor de show Niels & Wiels in het Capitole in Gent gisterenavond. Met het nummer, dat de twee maakten voor RodeNeuzenDag, hadden ze het publiek meteen beet. De decibels gingen nog hoger de lucht in, toen hij vroeg of er fans waren van Liefde voor Muziek. Het VTM-programma legt de Deerlijkenaar duidelijk geen windeieren.

Zijn interpretatie van Tokio, een nummer van Sylver dat pas begin van de week te horen was in het programma, werd al duchtig meegezongen, net als ‘Verover mij’ en ‘Ik ben van ‘t stroate’. Aan het begin van Verover mij, was Niels zelfs heel even uit zijn lood geslagen door de reactie van het publiek. Die kon overigens zijn nieuw werk goed smaken, al is het nog wachten tot eind mei vooraleer zijn tweede plaat ‘Dertig’ verschijnt. Daar vinden we straks het fijne ‘Beloof je mij’ op, het type hit dat Kris Wauters voor zijn broer Koen zou kunnen geschreven hebben, of het catchy Gloria.

Niels en Wiels kregen probleemloos de zaal mee, maar ook ijzig stil. Zo lieten ze zich allebei van hun gevoeligste kant zien door het nummer ‘Vlinders in haar buik’, een verhaal dat Niels uit zijn eigen dichte omgeving plukte. De tekst greep meteen naar de keel, zelfs bij mensen die de situatie niet kennen. Niet veel later deed hij het nog eens met Speeltijd, het bekende eerbetoon aan zijn overleden jeugdvriend Robby. Dat Niels een vat vol verhalen is, bewees hij ook met de fijne en uiteraard grappige interactie met Miguel Wiels.

Daarbij werd het publiek ook getrakteerd op een special guest. Het tweede nummer gaf Niels even weer wat adem, maar daarna vloog hij er weer stevig in, met onder meer ‘Tranen met tuiten’, een nummer van de soundtrack van F.C. De Kampioenen. Klap op de vuurpijl was ‘Skwon Meiske’, waarbij jong en oud rechtveerde. ‘Het kot in brande steken’, heet zoiets. Hij zweepte hen moeiteloos nog op met ‘Dansen’ en zijn recente hit ‘Sara’.

Niels & Wiels kent spetterende start in Gent

Afsluiten deden Niels en Wiels met een komische noot en uiteraard een welverdiende staande ovatie. We hebben het al eerder gezegd en blijven het zeggen: Niels Destadsbader is een hele grote meneer aan het worden. Als hij het al niet is.

Niels & Wiels kent spetterende start in Gent

Vrijdag doen ze het nog eens over in het Kursaal van Oostende, dat zo goed als uitverkocht is. Zondag 20 mei doen de twee nog eens hun ding in Hasselt en op 2 juni sluiten ze af in Antwerpen, waar de laatste kaarten ook de deur uitgaan. Zij mogen zich daar klaar maken voor een heel stevig feestje…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier