Niels Destadsbader wint voor tweede jaar op rij Radio 2 Zomerhit

Niels Destadsbader met dé Radio 2 Zomerhit 2018. © (Foto FODI)
Redactie KW

De luisteraars van Radio 2 hebben zondagavond ‘Verover mij’ van Niels Destadsbader verkozen tot Zomerhit van 2018. De uitreiking op de zeedijk in Blankenberge werd live uitgezonden op Eén. Ook vorig jaar ging de zanger/acteur met de trofee aan de haal.

Zondagavond ontving Niels Destadsbader uit Deerlijk aan de vuurtoren op de zeedijk in de jachthaven van Blankenberge maar liefst twee trofeeën, namelijk deze van Radio 2 Zomerhit 2018 én ook van Radio 2 muziektrofee voor Beste solo artiest. Tijdens een spetterende liveshow kozen de luisteraars van Radio 2 en kijkers van Eén voor het nummer Verover mij als de Radio 2 Zomerhit van 2018. Niels Destadsbader is de eerste man die deze gegeerde muziekprijs twee keer na elkaar in de lucht mag steken. Vorig jaar won hij, samen met Miguel Wiels (Niels & Wiels) de Radio 2 Zomerhit met het nummer Skwon Meiske. Niels nam zijn prijs in ontvangst uit de handen van K3, die tevens de show openden met een medley van hun vier Radio 2 Zomerhits.

De Radio 2 muziektrofeeën werden uitgereikt door Kim Debrie, Luc Appermont en Imke Courtois. Niels werd naast de Radio 2 Zomerhit 2018 ook beloond met de Radio 2 zomertrofee voor Beste solo artiest. Hij begon zijn muzikale carrière door een deelname aan Steracteur Sterartiest, de BV-zangwedstrijd op Eén. De Radio 2 muziektrofee voor Beste doorbraak ging naar Karen Damen. De Belgische rockband uit Antwerpen K’s Choice kon de Radio 2 muziektrofee voor Beste groep binnenrijven. Met deze trofee valt K’s Choice twee keer in de prijzen. Het nummer Verover mij van Niels Destadsbader is immers een cover van hun nummer Believe. Een optreden van K’s Choice zette de live muziekshow in lichterlaaie.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier