Niels Destadsbader bij Alloo over ‘zijn’ juf Viviane

Niels Destadsbader op de speelplaats van zijn lagere school samen met Luk Alloo. (foto MVD)
Redactie KW

Op dinsdag 19 februari is Niels Destadsbader te zien in het VTM-programma Alloo bij… De Deerlijkenaar ontmoet er onder meer ‘zijn’ juf Viviane.

Voor de reportage keert Luk Alloo met Niels terug naar de centrumschool De Beuk in Deerlijk. Niet zomaar een bezoek aan de vroegere school van Niels maar op de dag dat zijn juf van het vijfde leerjaar met pensioen ging.

Juf Viviane Devolder: “Er is een speciale band tussen Niels en mij. Ik ontmoet hem af en toe in Deerlijk. Vroeger meer dan nu. Toen hij nog voetbalde in zijn dorp zag ik hem vaker.”

Die band en het wederzijdse grote respect viel ook de leerlingen van de juf op. “Op een dag vertelde een leerling dat Niels mij had vernoemd in het magazine ‘Nina’. Dat deed mij wat en ook later vernoemde hij mij af en toe in een interview.”

De juf bewaart goede herinneringen aan de lagereschooltijd van Niels: “Ik zie hem nog voor mijn ogen: klein, vinnig, druk bezig met alles en er zat geen kwaad in zijn doen en laten.”

Volgens Viviane was de zanger-presentator toen al een talent op het podium. “Hij droomde van het podium, van animeren en een beetje de clown spelen. Ik weet nog dat ik met hem een akkoordje maakte. Als hij een volledige week aandachtig was, mocht hij op vrijdagnamiddag ‘een optredentje’ geven. De trede werd zijn podium en de klasgroep zijn publiek. Ik zag mooie dingen en besefte dat ik dat kind die droom niet mocht ontnemen. Achteraf heeft hij dat altijd gewaardeerd. Hij zei mij ooit dat ik hem in de klas een podium gegeven had.”

In latere contacten, vooral in de gemeente en op het voetbalveld, besefte juf Viviane pas goed wat zij voor hem betekend had. “Ik volg hem van dichtbij en was erbij toen hij in Antwerpen in het Sportpaleis stond. Ook bij andere optredens was ik present. Hij vernoemde mij bij de viering van 30 jaar VTM. Wat ik in hem nog het meest bewonder is zijn eenvoud, zijn vlotheid en zijn gehechtheid aan zijn roots in Deerlijk.”

Alloo bij… Niels Destadsbader, op dinsdag 19 februari om 21.30 uur op VTM.

(MVD)

Niels bij zijn juf Viviane: blijvende wederzijdse vriendschap en bewondering. (foto MV)
Niels bij zijn juf Viviane: blijvende wederzijdse vriendschap en bewondering. (foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier