Nick Beernaert deed al eens eerder mee aan het zangprogramma. Meer bepaald in de editie van 2011-2012, toen de Torhoutse Mayken Hoessen het schopte tot in de kwartfinale. Nick zong op vrijdag 9 december 2011 het nummer It's a kind of magic van Queen tijdens de zogenaamde blind auditions, de eerste fase van The Voice. Daarin treden artiesten op terwijl de vier coaches (bekende Vlamingen) met de rug naar de kandidaat gekeerd zitten.

Op die manier bepaalt enkel de stem of een coach al dan niet kiest voor een kandidaat. Eenmaal door naar de volgende ronde, koos Nick destijds net zoals Mayken voor Jasper Steverlinck van Arid als coach. Hij is intussen vervangen door Bart Peeters.

Vorige keer in battles

Nick sneuvelde bij zijn eerste deelname tijdens de battles, waarin twee kandidaten uit hetzelfde team een duet moeten zingen. De beste zanger(es) gaat door naar de volgende ronde. Nick moest het opnemen tegen het zangtrio Vinken Zusjes. Alex Callier (Hooverphonic) wilde na het duet niet kiezen tussen Nick of de zusjes. Nathalia koos voor Nick, maar Koen Wauters (Clouseau) en Nick's coach Jasper kozen voor het trio waardoor Nick afviel. "Achteraf ontstond er heel wat heisa rond het trio", herinnert toenmalig publieksliefhebber Nick zich nog goed. De spelregels van het programma zeggen tenslotte dat de jury op zoek is naar een individu of duo als The Voice van Vlaanderen.

Tributeband van U2

Zeven jaar later doet Nick opnieuw mee aan het zangprogramma. "Eigenlijk wou ik niet meer deelnemen", vertelt Nick. "Het verlies in 2012 kwam namelijk hard aan. Aan de andere kant hebben mijn vijf kinderen mijn The Voice-avontuur niet bewust meegemaakt. Ze waren tenslotte nog te jong. Vandaar de beslissing om alsnog mee te doen." Of Nick zijn kansen nu beter inschat, kan hij niet zeggen: "Ik geniet van elk moment dat ik zal meemaken. Een televisie-ervaring is leuk en ik hoop niet dat er een grote teleurstelling zal zijn zoals de vorige keer. Ik bekijk het nu ook helemaal anders. De vorige keer was alles nieuw en ik wil nu zonder zenuwen op het podium stappen. Aan de andere kant kan je die zenuwen niet bedwingen eenmaal je op de planken staat. Dat heeft iets magisch."

Na Nick's avontuur in The Voice van Vlaanderen trad hij vaak op en leerde hij heel wat muzikanten kennen. "Opeens was ik de persoon die kon zingen", lacht hij. "Je kunt niet omschrijven welke impact televisie heeft op mensen. Sindsdien heb ik wat nummers geschreven en speel ik onder andere in U2be, een tributeband van U2. Ik zou het geen zangcarrière durven noemen, eerder een uit de hand gelopen hobby."

Samen met broer en zus

De voeling met muziek heeft Nick al van kinds af aan. "Ik sta al sinds mijn twaalf jaar op een podium. Zo speelde ik samen met mijn broer en zus in het groepje Gin. Daarna lag alles een tijdje stil, want het kwam niet van de grond. Eenmaal ik volwassen werd, begon ik te beseffen dat muziek niet per se beroepsmatig moet zijn. Ook dan kun je nog steeds plezier beleven aan het zingen."

(Friese Landuyt)

Meer lezen over Nick en zijn muziek kan op de website www.nickbeernaert.be