Negende editie Frietrock voorgesteld

Redactie KW

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september wordt het Vandepeereboomplein in Ieper terug omgebouwd tot een heus festivalterrein voor de negende editie van Frietrock. Met meer ruimte, een tweede podium en alweer grote namen op de affiche wil de organisatie de voorgaande edities terug overtreffen.

Al acht jaar op rij vormt het Vandepeereboomplein het toneel voor Frietrock. Het festival kende elk jaar een enorme groei. In het verleden mocht Frietrock niet alleen Belgische toppers verwelkomen, maar ook heel wat internationale kleppers kwamen het podium kleuren. Bij deze negende editie staan onder andere Arno, Maxi Jazz (Faithless), SX en Therapy? op de affiche. Op zaterdagmiddag is er terug een kinderprogramma voorzien, waarbij om 14 uur de Ketnetband en Piet Piraat het startschot geven. Gevolgd door Ine Lemahieu uit Ieper in de gedaante van Elsa uit Frozen. De kinderen kunnen uit hartelust meezingen met “Let it go” om vervolgens door Elza te worden begeleid naar het kinderdorp.

Het festival wordt afgesloten met een stevig en een ludiek feestje door Discobaar A Moeder. Tussen de optredens door spelen lokale dj’s de pannen van het dak op het tweede podium. Lokaal talent mag zich daarvoor nog melden op de Facebookpagina van Frietrock. Zoals elk jaar gaat een deel van de drankopbrengst naar een goed doel. Dit jaar werd gekozen voor Welzijnsschakel Tegoare uit Ieper. In De Warmste Week van Stubru gaat de organisatie de opbrengst zelf gaan overhandigen in domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

Voor meer info en de volledige line-up kun je terecht op www.frietrockdeleet.be

(DCZ – Foto DCZ)