Negen keer toneel door het Spiegeltheater in de Roeselaarse Ruiterkapel

Zes acteurs zorgen voor de eerste eigen voorstelling van Spiegeltheater van dit seizoen. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Het Spiegeltheater is aan het 34ste seizoen toe en brengt vanaf 24 november haar eerste eigen productie van het jaar. Verleden Zomer is een indringend verhaal met zes acteurs op het podium.

Verleden Zomer, origineel Suddenly Last Summer, is een toneelstuk van Tennessee Williams, een van de drie topauteurs die Amerika in de twintigste eeuw heeft voortgebracht.

De rijke dame Venable verliest op een onduidelijke manier haar geliefde zoon Sebastian. Hij overleed tijdens een reis met zijn nichtje Catherine dat sindsdien in een psychiatrische instelling verblijft. Catherine dreigt de wijze waarop Sebastian aan zijn einde kwam, openbaar te maken. Dat moet zijn moeder ten alle prijze vermijden. Zijn reputatie mag niet worden geschonden.

Deze eerste eigen productie van het seizoen 18-19 beschrijft het moeilijk samengaan van een verhaal dat je wil vertellen en de grotere belangen die ermee verbonden zijn. Hoe leg je iemand het zwijgen op? De bekende regisseur Eric Meirhaeghe bewerkte het stuk en vond zes acteurs van het Spiegeltheater bereid om mee te werken. Op de bühne staan Maria Maddens, Elise Verfaillie, Marleen de Visscher, Rufus Six, Stefanie Huyghebaert en Bert Verstraete.

Maandagvoorstelling

Zoals vorig seizoen speelt Spiegeltheater weer in de Ruiterkapel op de wijk De Ruiter. Oorspronkelijk was dat het repetitielokaal en de decor- en attributenbergruimte van de groep maar het zaaltje werd noodgedwongen omgebouwd tot toneelzaal toen Spiegeltheater onverwacht haar vaste stek in de Rodenbachbrouwerij moest verlaten.

De Ruiterkapel is ondertussen niet langer een simpele pop-uptoneelzaal. De gezellige ruimte viel onmiddellijk in de smaak bij het publiek en dus programmeerde Spiegeltheater er ook dit seizoen haar eigen producties.

Negen keer staat Verleden Zomer in de Ruiterkapel in de Piljoenstraat. En dit keer is er naast een matinee op zondag ook een voorstelling op maandag. Genieten van dit indringende stuk kan op zaterdagen 24 november, 1 en 8 december om 20 uur, op zondag 25 november om 17 uur, op zondag 9 december om 11 uur. Verder ook op donderdag 29 november, maandag 3 december, woensdag 5 en vrijdag 7 december telkens om 20 uur.

Kaarten kosten 9 euro en kunnen online besteld worden op www.spiegeltheater.be of via rik.sambaer@telenet.be.

(BCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier