Deze kunstenares was een scharnierfiguur tussen het academisme en het impressionisme. Ze schilderde vooral landschappen met bomen, maar had ook een voorliefde voor het duinenlandschap van onze Noordzeekust. Het schilderij werd officieel overhandigd door de familie van mevrouw Hezemans uit het Nederlandse Sprundel. De familie was tevreden dat het schilderij een bestemming kreeg op een plek waar het ook eigenlijk thuishoort.

Cindy Verbrugge, schepen van Cultuur reageert: "Een schilderij komt thuis na lange omzwervingen. De familie leverde heel veel inspanningen om de wens van hun tante waar te maken en voor De Panne is dit een uniek kunstwerk. Er zijn weinig gelijkaardige werken van dames terug te vinden. Ik ben dus blij dat het nu in ons bezit is."

(MVQ)

Deze kunstenares was een scharnierfiguur tussen het academisme en het impressionisme. Ze schilderde vooral landschappen met bomen, maar had ook een voorliefde voor het duinenlandschap van onze Noordzeekust. Het schilderij werd officieel overhandigd door de familie van mevrouw Hezemans uit het Nederlandse Sprundel. De familie was tevreden dat het schilderij een bestemming kreeg op een plek waar het ook eigenlijk thuishoort. Cindy Verbrugge, schepen van Cultuur reageert: "Een schilderij komt thuis na lange omzwervingen. De familie leverde heel veel inspanningen om de wens van hun tante waar te maken en voor De Panne is dit een uniek kunstwerk. Er zijn weinig gelijkaardige werken van dames terug te vinden. Ik ben dus blij dat het nu in ons bezit is."(MVQ)