Nederlandse Eurosongwinnaar treedt op in het Q-Beach House

De Nederlandse zanger deed wat hij tijdens het Eurovisie Songfestival deed: iedereen stil krijgen met zijn nummer Arcade. © Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Zondag bracht de Nederlandse winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019, Duncan Laurence een kort concert in het Q-Beach House in Oostende.

De zomervakantie loopt stilaan op haar einde. Ook het Q-Beach House is bezig aan haar laatste weken. Heel wat artiesten passeerden er deze zomer de revue en er staan er nog enkele op het programma. Zondag was het Duncan Laurence, zijn echte naam is Duncan De Moor, die het podium onveilig mocht maken. De 25-jarige Nederlander zorgde er voor dat het Eurovisie Songfestival na 43 jaar nog eens in Nederland plaats zal vinden volgend jaar in mei. Uiteraard mocht de Nederlandse winnaar niet ontbreken deze zomer in het Q-Beach House.

Duncan kreeg in Nederland bekendheid door zijn deelname aan het vijfde seizoen van ‘The Voice Of Holland’ in 2014, hij bereikte er de halve finale. Sinds zijn 13de schrijft hij zijn eigen teksten. Op zijn 17de nam hij deel aan ‘Kunstbende’, een netwerkorganisatie die jong en creatief talent ontdekt. In 2012 won hij dan de lokale talentenjacht ‘Brielle’s got Talent’. Daardoor mocht hij een dag lang de studio in om muziek op te nemen. Een jaar later startte hij met een opleiding aan de Rockacademie in Tilburg. Daar ontpopte hij als zanger, songwriter en producent. Op 19 mei 2019 won hij tenslotte het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv met ‘Arcade’, door hemzelf geschreven en gecomponeerd. Laurence werd de vijfde Nederlandse winnaar van het muziekfestival. Het was al van 1975 geleden dat Nederland nog eens won. Elf jaar langer dan onze eigen Sandra Kim dus.

Op dinsdag 20 augustus komt de Nederlandse zangeres Davina Michelle nog langs en op maandag 26 augustus staat onze eigen Eurovisie Songfestival deelnemer, Loic Nottet nog op de planken. Er staat ook nog een Sunset Concert gepland. De Q-dj’s maken op een later tijdstip nog bekend wie dat wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier