Muzikanten Fat Max mixen nieuw nummer in hun kot

Fat Max bestaat uit v.l.n.r. Glenn Carrein, Jeremy Verbeke, Brent Soen, Nelson Marescaux en Johnny Roose. © gf
Redactie KW

Door de coronacrisis vallen de optredens voor de muziekbands in het water en kunnen ze ook niet repeteren. Toch belette de lockdown de vijfkoppige groep Fat Max uit Wervik niet om een nieuw nummer uit te brengen. “We hebben Haunted House gemaakt vanuit ons kot, braafjes achter een laptop en verscholen achter wat micro’s”, zegt stichter Glenn Carrein.

“We verveelden ons en wilden eens iets proberen via internet. Ik begon aan een nieuw deuntje en we hebben dit over en weer gestuurd naar elkaar tot we een volledig nummer hadden. We hebben dat dan gemixt tot een demo. Het was niet gemakkelijk. We zijn tenslotte maar amateurs. Voor alle duidelijkheid: het is geen typisch coronalied, zoals er al ntal zijn. We wilden dat bewust niet doen.”

Dat er nu middenin de coronacrisis een nieuw nummer is, heeft ook nog een andere reden. “We missen onze fans en zijn vooral bezorgd over de toekomst van de muziekbands”, zegt Glenn. “Organisatoren en bands zullen elkaar moeten helpen. Het wordt nauw samenwerken, enkel dan kunnen we hier samen sterker uit komen. Alle muzikanten groot en klein zijn de dupe van de coronacrisis. Niet alleen de grote muziekbands uit ons land. Kleine, lokale bands hebben het ook moeilijk. We voelen ons ergens vergeten maar laten onze kop niet hangen.”

Vette rock-‘n-roll

Fat Max bestaat vier jaar. Hun genre noemen ze pure vette ouderwetse rock-‘n-roll. Fat Max heeft een nieuwe bezetting. Nieuwkomers zijn recent drummer Brent Soen (Geluwe) en sedert eind vorig jaar gitarist Nelson Marescaux (Wervik). De andere leden zijn zanger en gitarist Glenn Carrein, bassist Jeremy Verbeke en gitarist Johnny Roose. “We zouden ons nieuw nummer tijdens twee try-outs lanceren maar dat lukt nu dus niet”, aldus Glenn. “Ook een optreden in Roeselare viel weg. Eind augustus stonden we ook op de affiche van Boerenkermis De Mote-Molenmeersen in Wervik.” Glenn woont in de Oude Beselarestraat en speelt elke zondagavond op de stoep samen met zijn buur Frank Vandekerckhove van Arrow The Band twee nummers als eerbetoon aan de zorgverleners.

(EDB)

https://www.youtube.com/watch?v=cqL3AaU3scE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier