Muzikant RariLikeRari uit Edewalle neemt videoclip op in Portugal

Dylan Hostyn alias RariLikeRari: "We blijven druk verder werken om mijn eerste album klaar te krijgen." © foto Kurt
Redactie KW

De naam Dylan Hostyn doet misschien geen belletje rinkelen, maar zijn alter ego RariLikeRari vind je terug op Spotify en ook op YouTube. En hoewel hij zich niet onder een muzikale noemer wil laten vastpinnen, heeft deze artiest-in-wording best een boontje voor stevige R&B.

“Ik ben al een heel eind met muziek bezig”, aldus Dylan (20). Hij woont samen met zijn vrouw Audrey Wittouck en dochtertje Esmée (2) langsheen de Edewallestraat, waar hij kledingzaak AD-Fashion en ook een webshop uitbaat. “Ik ben afkomstig van Kortrijk, maar woon al een tijdje in Kortemark. Muziek heeft me altijd in het bloed gezeten en ik droom ervan om fulltime in de spotlights te kunnen staan. Om in de muziekwereld mee te kunnen draaien op een zeker niveau, heb je toch wel enige connecties nodig. De jongste tijd kan ik rekenen op betere producers, waardoor de kwaliteit van mijn muziek ook heel wat beter werd.”

Nederland

“Al mijn muziek en teksten schrijf ik zelf”, klinkt het nog bij Dylan. “Terwijl mijn nieuwe single DIP geproduceerd werd door SLB productions uit Nederland. Ik nam het nummer op in mijn eigen homestudio en stuurde het dan door naar SLB, waar het volledig werd afgewerkt, klaar voor het grote publiek. Mijn artiestennaam RariLikeRari is een typische naam uit de R&B-wereld. Heel wat artiesten hebben de naam Rari in hun artiestennaam. Je kan het een beetje vergelijken met de rappers die Lil in hun rappersnaam hebben, zoals bijvoorbeeld Lil Kleine. Opvallen is belangrijk in deze wereld en dat begint dus al met je naamkeuze. Voor de videoclip van DIP heb ik kosten noch moeite gespaard en ben ik in februari met een actrice en een cameraploeg naar Portugal getrokken. In Porto konden we prachtige beelden schieten voor de clip. We hebben er heel mooie locaties gezocht en in vier dagen tijd alles ingeblikt.”

Album

“Ik wil met mijn muziek een breed publiek aanspreken en ik ben nog wat mijn doelgroep aan het zoeken. Ik droom er natuurlijk zoals zovelen van om door te breken en om er mijn beroep van te maken. Het moet niet snel snel gaan voor mij, want het is zo al moeilijk genoeg om in die wereld aan de bak te geraken, dus doe ik dat liever op mijn gemak. Ik heb nog geen website, maar ben wel actief op Facebook onder de naam RariLikeRari. Ook op YouTube vind je mijn clips terug, terwijl al mijn nummers ook op Spotify te vinden zijn. Ik breng geen cd uit, maar ik maak wel gebruik van alle streamingdiensten om mijn muziek bij het grote publiek te brengen. We blijven druk verder werken om mijn eerste album klaar te krijgen. Er volgen eerst drie nieuwe clips en in november zou het album online moeten staan”, besluit Dylan.

(Jeffrey Dael)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier