Muzikant Johan Stollz overleden

Zijn 60ste jubileum als professioneel muzikant vierde Johan Stollz in De Goedendag in Lissewege. © a-BP
Redactie KW

Muzikant Johan Stollz is op 82-jarige leeftijd overleden. Zijn ‘Concerto voor Natasha’ was een grote hit. Hij verkocht er 180.000 exemplaren van in België, een half miljoen in Duitsland en nog enkele tienduizenden elders. Johan Stollz woonde lange tijd in Brugge.

Johan Stolle, zoals hij echt heet, was de zoon van een houthandelaar uit Eeklo. Hij studeerde piano aan het Gentse conservatorium. Voor zijn muzikale doorbraak werkte hij eerst bij een postorderbedrijf en als ambtenaar. Succes boekte hij dankzij de BRT-liedjeswedstrijd Canzonissima: met ‘Concerto voor Natasha’ werd hij in 1968 tweede, na Liliane Saint-Pierre.

Johan Stollz woonde lange tijd in Brugge. Brugge was thuiskomen voor mij. Ik kreeg hier vrienden. Ik vind het nog altijd de mooiste en gezelligste stad ter wereld. Ik voel mij hier op mijn gemak. West-Vlaanderen zit in mijn hart. Mijn twee kinderen en kleinkinderen wonen hier: mijn zoon Toni in Wenduine en mijn dochter Sara in Torhout. Veel mensen denken dat ik Bruggeling ben. Het is een prachtstad, ik heb er zelfs een lied over gemaakt: Gevels, kantelen, het Minnewater…“, liet hij in oktober vorig jaar optekenen in Krant van West-Vlaanderen.

De pianoman met de opvallende bril stond toen 60 jaar op de planken en vierde dat in Lissewege. Lees hier het volledig interview.

Johan Stollz met de MG's Brothers (Marc Vermeersch en Gino Kesteloot), wellicht één van de laatste beelden van hem.
Johan Stollz met de MG’s Brothers (Marc Vermeersch en Gino Kesteloot), wellicht één van de laatste beelden van hem.© j-sergyssels

Johan Stollz was afgelopen donderdag nog in topvorm tijdens de CD-voorstelling van Frank Valentino in Roeselare.

(Belga/IN/MPM)