Muzikaal fenomeen Berlaen uit Zulte duikt studio in met Evi Hanssen

Wouter Berlaen maakt straks zijn opwachting op een tiental festivals. © MVW
Redactie KW

Berlaen heeft een nieuwe single uit en stoomt zich klaar voor de festivalzomer.

In mei legt elke vogel een ei, zo wil het spreekwoord. In het geval van het Zultse muzikaal fenomeen Berlaen is dat een nieuwe single. Zijn jongste nummer is een mondvol : ‘Z’hé mij zoeu g’had’ . “Een ode aan de smartlap. Dit nummer is Zultse country van aan de oevers van de Leie”, vertelt zanger Wouter Berlaen. “Ik ben fan van de smartlap en dit is een echte ‘tearjerker’ over iemand die miskend is door de liefde van zijn leven. En neen, het is niet autobiografisch (lacht). Ik ben al 15 jaar gelukkig met de moeder van mijn kinderen. Ik vond de inspiratie aan de toog.”

Een feest

Het nummer heeft een onverwachte troef in de persoon van Evi Hanssen die de vrouwelijke zanglijn voor haar rekening neemt. “Het was een feest om met haar samen te werken. Evi zingt op een heel authentieke manier, en toen we vorig jaar samen op tournee waren klikte het meteen. Het was net de periode dat we onze nieuwe plaat aan het opnemen waren en ze is mee de studio ingedoken.” Na een nieuwe langspeler en deze single maakt Berlaen zich op voor een pak liveoptredens.

Live

Deze zomer is ‘Berlaen from Zulte’, zoals hij zichzelf aankondigt, te zien op een tiental festivals. “We spelen onder andere op de openingsavond van het Laurentplein tijdens de Gentse Feesten. We mogen er op 15 juli het podium op na Willem Vermandere. Ook op Dranouter zijn we op de openingsavond (5 augustus) te zien. Waar ik ook bijzonder naar uitkijk is Denderend Klein op 25 juni in Geraardsbergen. Ik mag er een aantal gasten uitnodigen, waaronder Jan De Smet, Raymond en Senne Guns.” Wie zolang niet kan wachten kan Berlaen live aan het werk zien op 5 juni. Dan treedt de Zultenaar op voor de actie Hart voor West-Vlaanderen in het Kasteel van Bossuit in Avelgem.

(GR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier