Muziekfestival Leffingeleuren verwacht grote opkomst dankzij goede weer

De organisatoren pakken op 13, 14 en 15 september uit met maar liefst 80 optredens. © LC
Redactie KW

De 43ste editie van het muziekfestival Leffingeleuren in Leffinge, bij Middelkerke, gaat vrijdagavond van start. Het festival in de schaduw van de kerk van Leffinge, dat plaatsvindt van 13 tot 15 september, mikt dit jaar op 12.000 à 14.000 bezoekers voor het betalende en het gratis gedeelte samen.

Door het voorspelde goede weer verwacht de organisatie een grote opkomst. De weekend- en zaterdagtickets zijn al uitverkocht. Voor wie geen ticket kon bemachtigen, is er nog een gratis gedeelte in het dorp zelf. Daar is er animatie voor het hele gezin, met onder meer foodtrucks, kinderanimatie, muziek en een dj-set.

De organisatie stelde naar eigen zeggen opnieuw een gevarieerde affiche samen. “We proberen verschillende soorten muziek door elkaar te weven. Van bekende Belgische bands tot de opkomende jonge Belgische groepen zoals Peuk en Mooneye, we geven ze allemaal een kans”, vertelt organisator Lode Pauwels. Daarnaast passeert ook de ruigere, alternatieve gitaarmuziek de revue.

Op vrijdagavond opent de band Peuk het festival in Zaal de Zwerver. De rest van het weekend staan bands als Brutus, Mooneye en Whispering Sons op het programma. Net als vorig jaar wordt de kerk van Leffinge ingepalmd door Duyster.live, een programma met liveoptredens, interviews en platen gedraaid door Ayco Duyster.

Behalve muziek is er op het festival ook kunst te vinden. Speciaal voor Leffingeleuren ontwikkelden kunstenaars Zoro Feigl en Oscar Peters de nieuwe installatie “Stringularity” bestaande uit 2 kilometer touw en meer dan 400 katrollen. Ook in de kerk zelf is een kunstwerk van Zoro Feigl te zien.

Tickets voor vrijdag en zondag zijn nog steeds te verkrijgen. De campingtickets zijn volledig uitverkocht.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier