Museum René De Clercq is opnieuw open voor het publiek in Deerlijk

Het Museum René De Clercq in het geboortehuis van de Deerlijkse schrijver, dichter, politiek activist en componist, is opnieuw open voor het publiek. (Foto DRD)
Redactie KW

De start van het museumseizoen was voorzien op Erfgoedzondag 26 april, maar door de coronamaatregelen kon het Museum René De Clercq nu pas zijn deuren openen. Tot en met zondag 30 augustus is het museum, mits reservering, elke dag gratis te bezoeken van 14 tot 18 uur.

“Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden”, stelt Jan Dhaluin. “Reserveren is een must. Het kan enkel telefonisch tussen 10 en 12 uur op 056 72 86 70. Er wordt een bubbel van maximum zes personen toegelaten per uur. Het is een klein museum en daarom is het dragen van een mondmasker verplicht.”

“Behalve alles over het leven en werk van René De Clercq zijn er nog heel wat zaken te ontdekken: 930 gedichten van onze Deerlijkse dichter-schrijver, bijna 600 liederen en partituren, teksten en audiofragmenten, filmpjes van onder meer Wim Helsen (gedichten op tv), een jonge Lize Ferryn en een jonge Hannelore Bedert (optredens op de zangavond) en fotoreeksen, de jaarlijkse nieuwsbrieven van het René De Clercqgenootschap…” (DRD)

Info: www.renedeclercq.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier