Moorseelse folkrockers trekken naar Skagen Festival in Denemarken

V.l.n.r. Gino Verstraete, Yannick Swennen, Pieter Nuyttens, Jurgen Demeyere en Stijn Deldaele van Blunt. © GF
Redactie KW

De festivalzomer staat voor de deur en heel wat bands zullen opnieuw de wereld rondreizen om het beste van zichzelf te geven op verschillende podia. Ook folkrockband Blunt trekt naar het buitenland. Naast optredens in Nederland en Duitsland zakken ze begin juli af naar het Deense Skagen Festival.

“Blunt was er al twee keer eerder te gast waarvan ik er al één keer bij was toen ik pas deel uitmaakte van de band”, vertelt zanger Pieter Nuyttens (33). “Ik kijk enorm uit naar onze passage daar, want het Skagen Festival is één van de grootste en authentiekste folkfestivals ter wereld. Het festival vindt plaats in de straten van het havenstadje, wat uiteraard een unieke sfeer met zich meebrengt. We vertrekken op donderdag 4 juli en spelen zowel op donderdag en vrijdag. Zondag zijn we weer terug. We hopen in de tussentijd alvast wat optredens te kunnen meepikken.”

“Eind dit jaar duiken we weer de studio in om nieuwe nummers op te nemen”

Duitsland

Naast Denemarken is Blunt ook te gast in Duitsland. “Voor het vierde jaar op rij zijn we te gast in Aken”, gaat Pieter verder. “We treden op in een Irish pub tijdens het Egmont Sommer Festival en de ambiance is onvoorstelbaar. Zowel binnen als buiten op straat staat het bomvol volk. En naast Duitsland trekken we ook naar Nederland voor twee shows. Uiteraard zijn we ook nog eens in eigen land te zien en te horen. Zo zijn we te gast op de Patersholfeesten in Gent.”

Blunt bracht vorig jaar de plaat ‘Ever. est’ uit. “Eind dit jaar duiken we weer de studio in. We gaan een EP opnemen met een nummer of vier. We merken dat een langspeler uitbrengen niet zo evident meer is. Momenteel zitten we in de repetitiefase en het wordt opnieuw een nieuw geluid. Er zijn de voorbije jaren wat personeelswissels geweest en iedereen moest nog wat zijn plekje binnen de band vinden. De puzzelstukjes zitten nu in elkaar en dat is ook te horen in het nieuwe geluid dat we brengen”, stelt Pieter tot besluit. (TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier