Mooneye gehuldigd als Figuur van het Jaar

© (Foto GV)
Redactie KW

De Zwevegemse groep Mooneye werd gehuldigd als ‘Figuur van het Jaar 2019’. Ze wonnen vorig jaar de Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

Een beetje geplaagd door de maatregelen rond het Coronavirus, ging in het foyer van het theatercentrum de huldiging door van de Figuur van het Jaar.

De eigenlijke verkiezing was al op 14 januari en gebeurde door het organiserende bestuur van Willemsfonds Zwevegem en een afvaardiging van de plaatselijke pers.

Het was reeds voor de 37ste keer dat men de figuur van het jaar koos. Daarmee wil men de persoon of vereniging die zich in het afgelopen jaar uitzonderlijk heeft ingezet, verdienstelijk heeft gemaakt of een sterke prestatie heeft geleverd op cultureel, economisch, sportief of sociaal vlak, met een grote uitstraling buiten onze gemeente, in de bloemetjes zetten.

Winnaar was de muziekband Mooneye met roots in Moen. Zij wonnen de wedstrijd De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en stonden op podia van diverse festivals. Tweede werd Veerle Debaillie, de drijvende kracht van het dierenasiel De Leiestreek die vorig jaar zijn 40ste verjaardag mocht vieren.

Op de derde plaats eindigde Xandro Meurisse. Zijn verdienstelijk Tourdebuut was daar niet vreemd aan. Xandro zit momenteel in Frankrijk en liet zich afvaardigen door zijn goede vriend Stefaan Lippens.

Na de speeches door Geert Delaey, schepen Degezelle, Geert Vanhessche en burgemeester Doutreluingne, en de huldiging, volgde nog een receptie.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier