Moenfeest met podiumbeest Bart Peeters en uniek concert Clouseau

Bart Peeters liet een fotograaf zijn microfoon vasthouden.
Redactie KW

Met namen als o.a. Clouseau, Bart Peeters en Les Truttes op de affiche, hadden de organisatoren van Moenfeest zich vooraf al verzekerd van succes. En die beloftes kwamen ook uit. Mooi weer, een prima festivallocatie, grote namen op de affiche en een massa enthousiaste festivalgangers. Dit waren de ingrediënten om van Moen Feest zaterdag een succeseditie te maken.

Het was een beetje voorspelbaar dat een affiche met Milo Meskens, Raymond van het Groenewoud, Bart Peeters, Clouseau en Les Truttes, allemaal tegen een aantrekkelijke prijs, heel wat volk zou lokken. Het festival was dan ook van vooraf uitverkocht. De 6.500 festivalgangers zullen de aanschaf van hun ticket niet beklaagd hebben. Het werd genieten van begin tot eind. Meermaals gingen de toeschouwers enthousiast in op de vraag van de artiesten om de handen in te lucht te steken, te zwaaien, springen of wat dan ook.

Een van de weinige optredens van Clouseau dit jaar

Het was vooral ook uitkijken naar de jongens van Clouseau, die dit jaar slechts drie concerten in Vlaanderen in hun agenda hebben staan. De opnames van hun nieuwe CD gingen voor. Voor de organisatoren van Moen Feest was het dus een opsteker dat zij de gebroeders Wauters wél konden strikken. Hun optreden werd door iedereen meer dan gesmaakt.

Ook Bart Peeters liet zich als een waar podiumbeest opmerken. Hij riep een fotograaf op het podium en vroeg hem zijn microfoon vast te houden terwijl hij verder zingend en gitaar spelend, enkele capriolen op het podium uithaalde. Het publiek smulde er van, net als van het optreden van Les Truttes, de waardige afsluiter van het festival.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier