Moen Feest verlegt focus: geen Kidsfestival meer, mikken op andere doelgroep

Gers Pardoel is maar een van de vele populaire artiesten op het Moen Feest-podium. © Belga
Redactie KW

Geen kidsfestival dit jaar in Moen, wel een traditioneel rockfestival met een indrukwekkende line-up, met liveconcerten voor diverse leeftijden. Men gaat van populaire hiphopacts voor de jeugd, tot nostalgische rockers voor de gitaarliefhebbers.

Moen Feest presenteert met enige fierheid zijn derde buiteneditie. “We hebben vijf top-acts die elk grote concertzalen doen vollopen, exclusieve comeback- en jubileumconcerten, twee buitenlandse en een West-Vlaamse hiphop-act”, vertelt Frederik Roelant. “We hebben een line-up speciaal samengesteld die zowel verschillende leeftijden zullen aanspreken, jongeren aan het begin van hun vakantie en ouders die kunnen genieten van populaire rockacts in hun eigen regio. Inderdaad, een ommezwaai in de programmering, maar met deze line-up willen we bewijzen dat ook in een klein plattelandsdorp festivals mogelijk zijn van deze omvang.”

Geen kidsfestival

Er is dus geen kidsfestival dit jaar. “We verlaten dit jaar even het pad van de kinderanimatie. Een bewuste keuze, om opnieuw een ruimere en andere doelgroep aan te spreken en een line-up aan te kunnen bieden zonder in herhaling te vallen.”

Het festival heeft plaats op zaterdag 30 juni op de terreinen van Transport Vanneste in Moen. Men begint er om 15.15 uur met Kai Wen, West-Vlaams talent én winnaar van De Nieuwe Lichting 2017. Een half uurtje later staat Zwartwerk op het podium, 3MC’s en een dj met een zeer energieke liveshow.

Om 16.30 uur hebben we een eerste top-act met Gers Pardoel. De immens populaire Nederlandse rapper hoeft wellicht geen verdere introductie. Veertig jaar terug speelden The Scabs hun eerste concert. Zij brengen een jubileumconcert op Moen Feest rond 17.30 uur. ‘t Hof van Commerce bestaat ook al 20 jaar en ook zij brengen een groots concert. Dit begint om 19.30 uur”, somt Frederik op.

De Kreuners zijn terug en mogen ook niet op het Moense festivalpodium ontbreken. Om 21.20 uur brengen zij nieuw materiaal en al hun bekende hits. Rond 23.30 uur start een pompende afterparty met Kraantje Pappie.

Spotprijs

Traditioneel weten de mensen van Moenfeest een mooi programma aan een mooie prijs aan te bieden. Dit jaar is dit niet anders. Volgende week zaterdag, 10 maart, start de voorverkoop.

We werken opnieuw met een exclusieve voorverkoopdag om de mensen uit Moen en de omgeving voorrang te geven. Tickets zijn te koop tussen 9 en 12 uur bij Kristof Vromant, Spinnerijstraat 2 in Moen, of de ganse dag online via www.moenfeest.be. Vroege vogels genieten dan van het voordeeltarief van 20 euro”, verduidelijkt Frederik Roelant. “Nadien komen de tickets in verkoop aan 25 euro online en in de traditionele voorverkooppunten.”

Frederik Roelant voegt er nog aan toe dat, ondanks men geen kidsfestival organiseert, men toch het familiaal karakter van Moen Feest wil behouden. Zo krijgen kinderen geboren in 2010 of later gratis toegang. (Geert Vanhessche)