Minirock Gits mag terugblikken op een mooie editie

Op de voorgrond herkennen we de jarige Steph. © (Foto TV)
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

De sporthal van Dominiek Savio in Gits was gisteren het decor voor de zestiende editie van Minirock Gits. De organisatoren slaagden er opnieuw in een mooie affiche samen te stellen met enkele lokale helden zoals Escape Elliot en Carneia.

Het evenement opende zijn deuren omstreeks 18 uur maar het echte volk begon pas toe te stromen vanaf 20 uur voor de bruilboei van Carneia die het volk verwende met de nodige melancholische post metal muziek gevolgd door de punk legendes The Kids en winnaars van de nieuwe lichting (Studio Brussel) Sons.

Buiten konden bezoekers genieten van een pakje friet terwijl binnen de temperaturen binnen stegen tot boven het maximum. Het was dan ook niet verwonderlijk dat menig bezoekers, een mooie mix van doelpubliek, spontaan begonnen te dansen op de ritmische golven die door de muziekboxen klonken. Tussen twee optredens in troffen we de vriendengroep van Steph aan. “We vieren hier Steph zijn dertigste verjaardag” vertelt één van zijn vrienden. “Ik vier hier inderdaad mijn dertigste verjaardag en heb iedereen een inkom ticket cadeau gedaan. In plaats van op café te gaan komen we dus naar hier omdat het gezelliger is. Ik kom al een aantal jaren en ken de buurt hier ook vrij goed” besluit Steph.

Minirock Gits mocht deze editie helaas niet uitverkocht afsluiten zoals afgelopen jaar maar mag terugblikken op een aangenaam, rustig evenement met een heel mooie line-up.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier