Middelkerks duo Edel Ways is aardig op weg naar succes

© Luc Cassiman
Paul Bruneel

Het kon bijna niet anders dan dat het project Edel Ways tot een succes zou evolueren. Het is een muzikaal hersenspinsel van Davy Deblauwe en Edelweiss Soubry die aardig op weg zijn een van de meest succesvolle duo’s aan de kust te worden.

Het begon allemaal heel toevallig maar toevallige ontmoetingen zorgen nogal dikwijls voor de meest verrassende resultaten. Davy: “Ik zag Edelweiss voor het eerst aan het werk tijdens een optreden in Middelkerke en na het optreden heb ik haar opgezocht (ze is een van mijn buren) en gevraagd of ze een samenwerking zag zitten. Zij was akkoord en we zijn halfweg 2018 gestart met het aanleren van onze eerste nummers. We kozen meteen ook een opvallende naam: Edel Ways. Edel staat voor de eerlijke livemuziek die we brengen en Ways verwijst naar de nobele weg die we willen afleggen.”

In het begin bracht Edel Ways op een eigen manier vooral nummers gaande van pop en rock over blues tot country. Maar sedert kort is hun repertoire uitgebreid.

Aanpasbaar repertoire

“Door de vele diverse optredens zien we ons genoodzaakt om een breder repertoire te brengen en zo brengen we nu ook jazz, luistermuziek en zelfs het Franse chanson. Ons repertoire is heel breed geworden zodat we ons altijd kunnen aanpassen aan de plaats waar we spelen en aan het aanwezige publiek”, geeft Davy mee.

Hijzelf staat al meer dan 30 jaar op het podium als gitarist/zanger onder meer bij de covergroep The Cover Store. Hij schrijft ook zelf heel wat nummers.

Edelweiss Soubry deed zangervaring op bij het koor van Aimée Thonon en had ook een eigen band. Aan ervaring geen gebrek dus bij zowel Davy als Edelweiss. De twee werken verder aan hun populaire betere werk en dat loont, want de jongste tijd worden ze meer en meer gevraagd voor optredens en lijkt Edel Ways een ware succesformule te worden.

Zij brengen desgewenst een twee uur durend programma en beschikken over een eigen PA voor kleinere zalen. Wie Edel Ways wil boeken kan dat via 0474 66 76 66 of 0496 58 66 88. (PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier