Michael Tazor: vlogger met tweekoppige slang

Michael Tazor met het terrarium waarin zijn zeldzame tweekoppige korenslag verblijft. © foto HV
Redactie KW

Van een ei bakken op een motorkap tot een slang tam maken, Michael Tazor pakt sinds half oktober vorig jaar met originele experimenten uit op zijn eigen YouTube-kanaal en is ondertussen bekender in Duitsland en Zuid-Afrika dan in eigen land. Sinds vorig najaar telt de Bekegemse vlogger 1.500 volgers.

Wie via een website regelmatig video’s met de buitenwereld deelt, is een ‘vlogger’. Wie op YouTube een video bekijkt, kan onder het beeldkader reageren en zich gratis abonneren op een kanaal. Hoe populair video’s zijn, merk je dan weer aan het aantal keer ze bekeken werden. In ‘Michael Tazor Vlogs’ passeren niet-alledaagse experimenten de revue.

“Van meet af aan koos ik ervoor om bij mijn beelden Engels te spreken, waardoor onder meer ook Amerikanen de boodschap vatten. Zo kan een video eerder dan verwacht succes hebben en volgers opleveren. Abonnees verwachten dat je voldoende vlug met nieuw materiaal voor de dag komt. Maar omdat dit voor mij momenteel nog een ludieke hobby is, kan ik er pas in mijn vrije uren aan werken. Inboeten aan kwaliteit wil ik niet. Ik film en monteer alle reportages zelf en daar kruipt best wat tijd in.”

YouTube is voor vloggers en kijkers gratis, dankzij de reclame die bedrijven voor of tijdens video’s maken. Het Amerikaanse platform verscherpte in de Europese Unie echter de regels om geld te kunnen verdienen als videokanaal. “Als vlogger kan je een aardige cent verdienen. Maar kanalen moeten minstens duizend abonnees hebben en de filmpjes moeten in de laatste twaalf maanden ten minste 4.000 uur zijn bekeken. Pas dan deelt YouTube de inkomsten uit advertenties onder de makers van de filmpjes”, weet Michael. “Ik heb echter een hekel aan wie met opgezet spel veel aandacht wil trekken. Ik zie vloggers die vlug naam willen maken met bijvoorbeeld fake proeven. Mijn kanaal is momenteel louter entertainment, maar ik bouw verder met het vertrouwen dat een eerlijk kanaal beloond zal worden.”

De tweekoppige niet-giftige slang in close-up.
De tweekoppige niet-giftige slang in close-up.© foto HV

Zeldzaam reptiel

In een opvallend filmpje staat een heel bijzonder dier centraal. In een klein terrarium ligt een tweekoppige korenslang verscholen. “Als een dergelijk exemplaar geboren wordt, zijn de overlevingskansen de eerste maanden gering. Nu mijn slang één jaar oud is, wil ik dit uitzonderlijk nieuws meer ruchtbaarheid geven. Ik wantrouw de aanbiedingen die ik al kreeg en ben trouwens nog te veel aan mijn slang gehecht. Wie weet vangen via deze weg binnen- en buitenlandse media, zoals National Geographic, het bestaan van ‘East and West’ op. Ik hoop dat dierentuinen zoals Pairi Daiza interesse tonen, zodat een breed publiek dit wonderlijk dier kan aanschouwen. Daar is het mij om te doen: iedereen een bijzondere kijk op de planeet gunnen.”

(Hendrik Verplancke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier