MG Brothers duiken op in nieuwe videoclip van Frank Valentino

Marc Vermeersch en Gino Kesteloot figureren in de nieuwste clip van Frank Valentino. © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Frank Valentino bracht zopas een nieuwe song ‘Sterker dan ooit’ uit. De filmische videoclip die erbij hoort, werd voor genodigden in première getoond in de Cityscoop van Roeselare. Gino Kesteloot uit Kortrijk en Marc Vermeersch uit Menen van de MG Brothers mochten mee figureren in de clip.

“Ik heb vroeger nog samengewerkt met Frank. Dit moet hem zeker positief zijn meegevallen want toen hij een drummer nodig had, dacht hij onmiddellijk aan mij“, zegt Gino. “Na mij gecontacteerd te hebben, was het snel uitgemaakt dat Marc en ik in de nieuwe videoclip mochten meedoen.”

De carrière van Frank ging in 1981 van start toen hij ontdekt werd door platenbaas Johnny Hoes. Na vier jaar op Tenerife keerde hij in 2017 terug naar België, om opnieuw Vlaanderen te veroveren. Om zijn nieuwe single glans te geven, dacht hij onmiddellijk aan zijn goede vriend Gino. “Wij staan voor alles open. Toen Gino mij zei om de backings te ‘spelen’ in Franks nieuwe clip zei ik direct ja. Gino heeft dan ook een neus voor goeie beslissingen, ik zou hem blindelings volgen”, is Marc overtuigd.

Hollywoodfilm

Gino en Marc schuimen al 20 jaar België en omstreken af als The MG’s Brothers. Blues, soul, jazz, pop, rock, chanson….. ze pakken elk genre aan. “We hebben in maart de opnames gedaan van de videoclip. Deze productie van Patrick Hamilton doet meteen denken aan een soundtrack van een decadente Hollywoodfilm, vandaar dat de bijhorende clip een dergelijke uitstraling heeft meegekregen. Het was héél leuk en professioneel om te doen“, vond Gino.

https://www.youtube.com/watch?v=b4-nVQzbgSA

Frank Valentino gaf op 28 maart een persvoorstelling en daarin werden ook de muzikanten voorgesteld. “Het staartje aan dit verhaal is vooral de verdere samenwerking met Frank tijdens de liveshows”, pikt Marc in. “Telkens Frank Valentino ‘on stage met liveband’ zal optreden zullen wij mee met hem op het podium staan voor de backings en de drumpartijen.”

Kortrijk Drumt

Dat Gino niet van het drumstel kan afblijven, getuigt de tweede editie van ‘Kortrijk Drumt’ die op zondag 1 juli zal gehouden worden. “We verwachten een 250-tal drummers die die dag zullen drummen tegen dementie. Nog tot 30 april kan iedereen die over een basiskennis van drummen beschikt en een eigen drumstel heeft zich inschrijven om mee te doen met ‘Kortrijk Drumt’. Stuur mij maar een mailtje via Kesteloot.mg@telenet.be”, besluit Gino. (Nicolas Verhaeghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier