Meuris sluit eerste Muzikale Dinsdag in Ieper af

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Kolos mocht dinsdagavond de Muzikale Dinsdagen aftrappen. Headliner Stijn Meuris haalde alle hits van Noordkaap en Monza uit de kast.

Dinsdagavond om 19.30 uur werd het startschot gegeven van de 17de editie van de Muzikale Dinsdagen op het Sint-Maartensplein (tussen de kathedraal en de lakenhalle). Kolos uit Zwevegem mocht de spits afbijten op het kleine podium. Na een moment stilte naar aanleiding van de Last Post beklom The Fortunate Few het grote podium, gevolgd door Stijn Meuris.

De Limburgse zanger treedt deze zomer op met het project Meuris 75, naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag en zijn 25-jarige carrière als rockzanger. Alle hits van Noordkaap en Monza passeerden de revue: ‘Satelliet Suzy’, ‘Gigant’, ‘Druk in Leuven’… “Mooi plein hebben jullie hier. Misschien moet je hier meer optredens organiseren”, grapte hij. Het plein stond goed vol, maar een overrompeling zoals vorig jaar bij Gorki was het zeker niet.

Urbanus komt er aan

De komende weken volgen er nog drie Muzikale Dinsdagen. Op 21 juli zijn er optredens van RG’s, Brassaholic en CloClo ’69, een project met onder Pascal Deweze dat de hits van Claude François van voor 1969 in een nieuw jasje steekt. Op 28 juli is het de beurt aan The Beech, AC in DC en Kensington en op 4 augustus spelen Roxie Horse, The DeVilles en Urbanus en De Fanfaar op het Sint-Maartensplein. Lisa Smolders mag die avond de Muzikale Dinsdagen afsluiten met een DJ-set.

De toegang tot het plein is gratis. Meer info op www.ri4vos.be.

(TOGH – Foto TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier