Meulebekenaar wint Nederlandse persprijs met videoserie ‘Dwars door Amerika’

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Wouter Deboot uit Meulebeke is een van de drie laureaten van de Nederlandse Aad Struijs Persprijs. Hij won in de categorie Video.

In het Eén-programma ‘Iedereen Beroemd’ trok Wouter Deboot met zijn fiets dwars door Amerika. Samen met zijn kompaan Steven Claerhout, tevens columnist voor KW Weekend, goot hij zijn avonturen ook in een boek. De jury motiveerde haar beslissing als volgt:

“In Dwars door Amerika gaan we met Wouter Deboot mee fietsen en hadden we echt het gevoel met hem op reis te zijn. We raakten al kijkend aan hem verknocht. Wouter trekt als eenmansfanfare door het landschap. Met camera’s op zijn fiets gemonteerd, maar ook shots makend van buitenaf en filmend vanuit de hand. Hij moet in z’n eentje overal op letten, maar juist doordat hij alleen is, komt hij dicht bij de mensen die hij spontaan ontmoet en ontwapenend en ontroerend in beeld brengt. Wouters persoonlijkheid en de manier waarop hij mensen ontmoet terwijl hij rondreist, is bijzonder. Dat we daarbij mogen zijn is nog bijzonderder. Zijn reportage is een must-see voor alle videomakers in de reiswereld.”

De Aad Struijs Persprijs is een onafhankelijke vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek. Met zijn reisverhalen, – rubrieken en -boeken leverde Aad Struijs een bijdrage aan de promotie van toeristische bestemmingen in eigen land en daarbuiten. Naast de categorie Video is er ook nog Tekst en Foto. Op Facebook reageert Wouter Deboot opgetogen:

Wouterhttps://www.facebook.com/wouter.deboothttps://www.facebook.comFacebook1

Driewerf hoera en dankjewel Nederland! Zeer blij en dankbaar met deze erkenning. En ik blijf het herhalen: een dikke…

Geplaatst door Wouter Deboot op Woensdag 9 januari 2019

rich1.0https://www.facebook.com/wouter.deboot/posts/10218722871562478552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier