Alcatraz is de jongste jaren bezig met een verbredingsoperatie. Waar tot voor kort enkel ruimte was voor heavy metal en hardrock zijn er heel wat genres en stijlen bijgekomen, zoals nu metal. Dat werd vorig jaar al kracht bijgezet met Korn, en dit jaar met Limp Bizkit, bekend van hits als 'Nookie', 'My Way' en 'Rollin'. De Amerikaanse band rond Fred Durst is helemaal terug, dat bewezen ze afgelopen weekend nog op Graspop.

Potpourri van overlappende genres

"Nu metal heeft komaf gemaakt met het hokjesdenken binnen metalkringen. De wat oudere metalhead is mee geëvolueerd, gaat nu samen met zoon of dochter naar het jonge geweld kijken, en loopt zelf met de borst vooruit wanneer de kids een band van pa of ma leuk vinden. Je ziet de jeugd dan ook meer en meer opduiken op concerten van pakweg AC/DC, Guns N' Roses, Judas Priest, Metallica, Iron Maiden of Slayer. Het gevolg is dat anno 2018 niemand meer opkijkt van een fusie van rock/metal en rap. Daarvoor is de potpourri van overlappende genres te uitgebreid geworden", aldus de organisatie.

De affiche is nu rond met op vrijdag bands als Status Quo en Dee Snider, op zaterdag Dimmu Borgir en Limp Bizkit en op zondag, Helloween en In Flames. Vorig jaar lokte Alcatraz 25.000 muziekfans naar Kortrijk.

(Belga)

Alcatraz is de jongste jaren bezig met een verbredingsoperatie. Waar tot voor kort enkel ruimte was voor heavy metal en hardrock zijn er heel wat genres en stijlen bijgekomen, zoals nu metal. Dat werd vorig jaar al kracht bijgezet met Korn, en dit jaar met Limp Bizkit, bekend van hits als 'Nookie', 'My Way' en 'Rollin'. De Amerikaanse band rond Fred Durst is helemaal terug, dat bewezen ze afgelopen weekend nog op Graspop. "Nu metal heeft komaf gemaakt met het hokjesdenken binnen metalkringen. De wat oudere metalhead is mee geëvolueerd, gaat nu samen met zoon of dochter naar het jonge geweld kijken, en loopt zelf met de borst vooruit wanneer de kids een band van pa of ma leuk vinden. Je ziet de jeugd dan ook meer en meer opduiken op concerten van pakweg AC/DC, Guns N' Roses, Judas Priest, Metallica, Iron Maiden of Slayer. Het gevolg is dat anno 2018 niemand meer opkijkt van een fusie van rock/metal en rap. Daarvoor is de potpourri van overlappende genres te uitgebreid geworden", aldus de organisatie. De affiche is nu rond met op vrijdag bands als Status Quo en Dee Snider, op zaterdag Dimmu Borgir en Limp Bizkit en op zondag, Helloween en In Flames. Vorig jaar lokte Alcatraz 25.000 muziekfans naar Kortrijk.(Belga)