Met de hele familie gratis naar Bockor Rock (in Wevelgem, niet in Kortrijk!)

Enkele leden van de organisatie: Kain Lin Pei, Amandine Carpentier, Jean-Philippe Vrijghem, Quincy Duhamel, Pieter Descamps, Ibn Demanet, Brecht Schepens en Quira Duhamel. © gf
Stefaan Lernout

In het Wevelgemse Park vindt dit weekend Bockor Rock plaats. Muziek staat vanzelfsprekend centraal, op zondag mikken de organisatoren op families met een brunch en heel wat kinderanimatie. Dankzij de vele sponsors en de steun van de gemeente Wevelgem is de toegang tot het festival gratis.

Het Wevelgemse Park kreeg de voorbije jaren een flinke opsmukbeurt. Dat het sindsdien steeds vaker gebruikt wordt, is de logica zelve. Dit weekend kan je er terecht voor een heus muziekfestival. Bockor Rock verhuist van de Kortrijkse Sinksenfeesten naar het groene park in het centrum van de gemeente.

“We hebben gezorgd voor een gevarieerd programma, alle leeftijden vinden wel iets naar hun gading”, zegt woordvoerster Amandine Carpentier van de organiserende vzw Oink. “Op vrijdag beginnen we er al aan om 18 uur. Dan zorgen onder meer Preuteleute en Brent Vannneste met zijn technoproject Brennt voor de muziek. Op zaterdag begint het feest om 13 uur. 2Fabiola en Brahim zijn dan de headliners. Op zondag zijn dat de Green Onions en het festival wordt besloten met ‘Help! A Beatles Tribute’. Geen festival zonder drank en eten en daarom hebben we een gezellige foodtruckcorner voorzien. Naast de klassieke dranken kan je er ook het verfrissende drankje Bubba verkrijgen.”

Uitgebreid ontbijt

Op zondag 25 augustus kan je tussen 9.30 uur en 11.30 uur brunchen in het Park. Hiervoor werkt de organisatie samen met Cafe Tartine. Voor de prijs van 18 euro krijg je een uitgebreid ontbijt met alles erop en eraan, tot boontjes in tomatensaus toe. Inschrijven kan nog via brunch@bockorrock.be.

Diezelfde zondag zet Bockor Rock volop in op families, met heel wat kinderanimatie zoals een klimtoren, een bellenblaasmachine, een hindernissenparcours, kindergrime en circusattributen.

Samen met Rotaract Kortrijk steunt Bockor Rock de Wevelgemse vzw TasToe die maandelijks voedselpakketten uitdeelt aan inwoners die het financieel moeilijk hebben. TasToe telt zo’n 15 vrijwilligers en deelt op jaarbasis meer dan 1.000 pakketten uit.

Adieu Parkies?

Het Wevelgemse gemeentebestuur steunt de organisatie niet alleen logistiek, maar investeert in deze editie van Bockor Rock tevens 25.000 euro. Met de bedoeling er een gratis festival van te maken. De gemeente is op zoek naar een alternatief voor de donderdagse Parkies. Na de vakantie bekijkt het bestuur wat de beste piste voor de toekomst zal zijn. Vzw Oink geeft alvast te kennen dat ze met hun festival op zoek zijn naar een vaste stek.

Bijgevolg zou het best wel eens kunnen dat Bockor Rock een vaste afsluiter worden van de vakantie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier