Menenaar Stefaan Degraeve maakt debuut in The Voice

Stefaan Degraeve waagt vrijdagavond zijn kans in The Voice. © The Voice van Vlaanderen/VTM
Redactie KW

Wie vanavond om 20.40 uur The Voice van Vlaanderen op VTM opzet, kan op een bekend gezicht stoten. Menenaar Stefaan Degraeve is een van de kandidaten die vrijdag de jury probeert te overtuigen. “Mijn zus heeft me ingeschreven, daarvoor ben ik haar nu heel dankbaar.”

Door Marnix Verstichel

De 31-jarige Stefaan Degraeve woont in Menen. Hij is geboren en getogen in Menen, maar woonde in zijn jeugd met zijn papa in Lauwe. Nu is hij naar zijn geboortestad teruggekeerd en woont tegen de grens met Wervik aan. Stefaan liep school aan het VTI van Kortrijk. Aangezien fitness een van zijn hobby’s is, kan je hem dikwijls in de fitnessruimte van Basic-fit in Menen aantreffen.

Aangenaam avontuur

Toen hij een mailtje van VTM met de melding ‘Wij danken u voor uw inschrijving in ‘The Voice van Vlaanderen’ kreeg, schrok hij zich een bult.

“Mijn zus Sarah had, zonder mij iets te zeggen, die inschrijving gerealiseerd”, vertelt Stefaan. “Uiteindelijk is het zo’n aangenaam avontuur aan het worden dat ik haar alleen maar dankbaar kan zijn. Ik heb al lang een heel grote passie voor de Amerikaanse rapper Eminem. Ik ben een fan van het eerste uur. Hij wordt zowat aanzien als de beste rapper ter wereld. Ik leerde al zijn teksten van buiten en heb zo leren rappen. Niet gemakkelijk, neen, maar beetje bij beetje word je er goed in. Echte rappers kunnen het uit de losse pols. Ik schrijf de teksten eerst uit en leer ze daarna uit het hoofd.”

Beroepshalve werkt Stefaan als toezichter in de sporthal in Lauwe. Zegt doorbreken in de muziekwereld hem iets? “Ja, als dat zou kunnen. Ik dans ook veel. Vooral popping- en animation-dance. Dat is een soort dansen waarbij de toeschouwer wordt misleid door hoekige bewegingen te maken. Maar dat dansen is niet aan de orde in The Voice. Daar ligt het accent natuurlijk wel op de zang.”

Wie van de vier?

“Toch is rappen iets anders dan wat de meeste kandidaten doen”, zegt Stefaan. “Misschien spring ik er zo wel uit. In elk geval is het een magnifieke belevenis. Het is heel aangenaam. Ik had zes nummers in petto en dan moet je die brengen. In samenspraak met de professionals wordt er dan één nummer uitgekozen, en daarvoor moet je dan gaan.”

Als alle juryleden Koen Wauters, Natalia, Bart Peeters of Alex Callier zich omdraaien, voor wie kiest Stefaan om verder samen te werken? “Ongetwijfeld voor Natalia of Koen Wauters”, zegt Stefaan overtuigd.