Menen baadt drie zondagen in een Place du Tertre-sfeertje

De kunstmarkten werden voorgesteld door Chantal Deman, Marianne Verheghe, schepen Griet Vanryckeghem, Paquita Six, initiatiefnemer Rennie Geldhof, Patrick Lepouttere, schepen Virginie Breye, burgemeester Eddy Lust en schepen Herman Ponnet. © WO
Redactie KW

De sfeer van de Parijse Place du Tertre opsnuiven op een zomerse avond in Menen? Op 12 juli, 16 augustus en 20 september kan dat in de Oude Leielaan tijdens drie sfeervolle avondkunstmarkten.

Het initiatief gaat uit van Kunstmarkten Vlaanderen en de stad Menen in samenwerking met enkele lokale kunstenaarsverenigingen.

“We zijn tevreden dat we in ons zomeraanbod van Boulevard Solar ook iets voor de creatievelingen onder ons kunnen doen. Voor kunstenaars is dit een ideale gelegenheid om werken tentoon te stellen en te verkopen. Voor het publiek is het dan weer een laagdrempelige manier om kennis te maken met kunst”, zegt schepen van Cultuur Griet Vanryckegem.

Bruggeling Rennie Geldof (32), afkomstig van Wevelgem, is de drijvende kracht achter de kunstmarkten. De ondernemende kunstenaar organiseert deze zomer en dit najaar kunstmarkten in Menen, Diksmuide en Gent.

“Ik heb zelf op kunstmarkten geëxposeerd en ik vond dat een erg leuke ervaring. Het zijn gezellige ontmoetingsplaatsen voor kunstenaars, exposanten en publiek.”

Eigen werk

Al 25 kunstenaars schreven zich in voor de avondkunstmarkt van zondag 12 juli. Tussen 17 tot 22 uur vormt het groen van de Oude Leielaan het geknipte decor voor schilderkunst, beeldende kunst, tekenkunst, artistieke keramiek, fotografie en grafische kunst. Een vleugje accordeonmuziek van Marino Punk zorgt voor extra sfeer. Onder de deelnemers valt er ook heel wat lokaal talent te bespeuren met negen leden van de Lukasgilde Menen en vijf kunstenaars van Val Colores en Val Terra Lauwe.

Onder de deelnemers valt er ook heel wat lokaal talent te bespeuren

“Het is de bedoeling dat de kunstenaars enkel eigen werk tentoonstellen en verkopen. Een jury beoordeelt vooraf twee werken van wie wil deelnemen. En het moet gezegd, we hebben al heel wat mooie kunstwerken de revue zien passeren. Inschrijven kan via www.kunstmarktvlaanderen.be“, aldus Rennie.

Galerijhouder en jurylid Patrick Lepoutre van Art 111 Gallery uit de Bruggestraat is tevreden met de komst van de kunstmarkten. “Al drie keer richtten we tijdens de Wieltjesfeesten een Kunststraat in met lokale kunstenaars en ambachten. Omdat dit jaar alles afgelast is, zijn deze kunstmarkten een uitstekend alternatief.” (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier