Meisje van 20 uit Rollegem mag met Amerikaanse showband op tournee

Redactie KW

Delfien Speleers vertrekt zaterdag naar Amerika. Ze zal er drie maand deel uitmaken van een grote showband. Na enkele weken repeteren mag ze zelfs mee op tournee.

Na de repetitie werd bij Showband Calypso in Zwevegem op feestelijke wijze afscheid genomen van Delfien Speleers (20) uit Rollegem, die er trompet speelt. Zaterdag stapt ze het vliegtuig op richting Amerika waar ze een drietal maand deel zal uitmaken van ‘Spirit of Atlanta’.

“Ik ben al zes jaar lid bij Calypso en leerde hier ook het Amerikaanse drumkorps kennen. Stilletjes aan begon het te kriebelen om daar toch even van de sfeer te kunnen proeven. Ik nam inlichtingen en mag er nu dus drie maand deel van uitmaken”, vertelt ze enthousiast.

Meisje van 20 uit Rollegem mag met Amerikaanse showband op tournee

Het Amerikaanse drumkorps is niet te vergelijken met Calypso. “‘Spirit of Atlanta’ telt zo’n 150 leden en speelt op professioneel niveau. Dat wil zeggen dat er dagelijks enkele uren gerepeteerd wordt. Ook hun genre is echt wel Amerikaans te noemen.”

Het zal voor Delfien dan ook geen snoepreisje worden. “Er zal inderdaad moeten gewerkt worden. Eerst moet ik 40 dagen repeteren, zodat ik kan meelopen in hun show. Halfweg juli trekken we dan op tournee en staan er ook enkele wedstrijden op het programma.”

Delfien komt op 15 augustus terug thuis en kan dan wat van haar ervaring overbrengen bij haar vrienden.

(GVZ – Foto GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier