Megan Desaever (Temptation Island) siert cover van Playboy

© Instagram Megan Desaever/Playboy
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De Oostendse Megan Desaever (21) siert de cover van Playboy als ‘Playmate of the Month’, twee jaar nadat ze met haar toenmalige vriend, Kevin, deelnam aan Temptation Island. De Oostendse poseert topless, maar heeft er naar eigen zeggen geen problemen mee. “Negatieve commentaren? Daar trek ik mij niets van aan.”

Megan had naar eigen zeggen nooit de bedoeling om in de Playboy te staan en al zeker niet op de cover. Het was fotograaf Steven Wolles die haar vroeg of ze daar interesse voor zou hebben. Megan stemde toe. “Ik had al enkele shoots met Steven gedaan en aangezien die shoots altijd wel goed waren en door het feit dat ik zoveel vermagerd was vroeg hij me of een passage in de Playboy niets voor mij zou zijn”, vertelt Megan. “Maar nooit was het de bedoeling om op de cover te staan. Steven stuurde de foto’s in en ik werd geselecteerd voor de cover. Zelfs in Italië kreeg ik een plaats in het magazine.”

Topless

Megan heeft er geen problemen mee om topless te poseren. “Weet je… in het begin doet dat wat raar, maar zoals alles went ook dat wel”, lacht ze. “Toen ik mezelf voor de eerste keer op televisie zag was dat ook raar. Maar na enkele afleveringen was ik het gewoon om mezelf op televisie te zien. Of ik verwacht had dat mijn deelname aan Temptation Island mijn leven zo zou veranderen? Eigenlijk niet. Ik was niet zo voor fotoshoots, integendeel. Maar men zegt altijd ‘al doende leert men’ en dat geldt ook voor iets leren graag doen. Ik kreeg na mijn deelname heel veel de vraag om fotoshoots te doen en ik ben amper op enkele ingegaan. Dat interesseerde mij niet echt. Naarmate ik mij verder op sporten ging concentreren, veranderde ook mijn lichaam. Dat heeft gezorgd voor nog meer aanvragen. En het resulteerde uiteindelijk in een passage in de Playboy.”

Heel veel meisjes willen de cover van de Playboy sieren, maar slechts weinigen is die eer weggelegd. “Ik vind het een hele eer. Ik had nooit gedacht dat ik ooit de Playboy zou halen, laat staan de cover zou sieren. Negatieve commentaren? Daar trek ik mij niets van aan. In het begin deed ik dat wel, maar het is mijn leven en het zijn mijn keuzes. Ik sta zelf achter mijn keuzes.” Ook van haar familie krijgt Megan de volledige steun. “Wij zijn een moderne familie en zijn heel open tegen elkaar. Hoe ze reageerden op mijn foto’s? Heel goed eigenlijk. Ze vonden ze stuk voor stuk mooi. Weet je… wij beoordelen elkaar niet en laten elkaar doen. Iedereen wil graag zijn dromen najagen. Wel… dit is mijn droom”, aldus Megan.

Relatie op pauzeknop

Megan en haar vriend Maxence hebben hun relatie even ‘on hold’ gezet. “Hoewel we een pauze in onze relatie doormaken heb ik hem wel als eerste op de hoogte gebracht van mijn passage in de Playboy. Hij was ook in de buurt toen de foto’s genomen werden. Hij reageert er super positief op en vindt het net als ik een eer dat ik de cover sier. Of dit de stap is naar meer modellenwerk? Ik zie wel wat er op me af komt. Zo heb ik het altijd gedaan. Nooit zelf op zoek gegaan, maar gewoon de dag genomen hoe die komt. Maar ik vind het wel leuk om te doen en als er aanbiedingen komen, dan zit de kans er wel in dat ik daarop in ga.”

Megan vult tegenwoordig haar dagen met sociale media. “Ik heb mijn sociale media een tijdje minder gevolgd, maar ik ben van plan om de draad terug op te pikken. Daarnaast ben ik ook nog altijd bezig met gezond eten en binnenkort ga ik op reis. Wat er daarna gebeurt, dat zien we dan wel weer. Waar ik wel nog mee bezig ben is het volgen van Franse les via de avondschool. Waarom? Ik heb de laatste jaren gemerkt dat het belangrijk is in België en zelfs in andere landen om Frans te kunnen spreken en men is nooit te oud om bij te leren, toch?”

Trotse mama

Ook de mama van Megan is apetrots op haar dochter. “Wie ben ik om de de dromen van mijn dochter tegen te werken”, lacht mama Vanessa Caroen. “Het zijn stuk voor stuk mooie foto’s. Iedereen doet waar hij goed in is en dat is waar Megan goed in is. Als moeder kan je niet trotser zijn.”

Megan raakte twee jaar geleden bekend door haar deelname aan Temptation Island. Samen met haar toenmalige vriend Kevin. Na de opnames vormden de twee nog even een koppel, maar lang duurde dat niet.

Megan is al de tweede West-Vlaamse die dit jaar de cover van Playboy siert. Lisa Moerman uit Izegem deed haar dat kunstje al voor in mei.

Kevin en Megan namen in 2018 deel aan het populaire Temptation Island.
Kevin en Megan namen in 2018 deel aan het populaire Temptation Island.© VIJF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier