Meer dan 20.000 bezoekers voor Eperon d’Or in Izegem tijdens openingsjaar

De officiële opening vond plaats in juni. © GF
Redactie KW

Het jaar 2017 leverde de museumsite Eperon d’Or in Izegem 20.299 bezoekers op. “Een schitterend resultaat voor ons nieuw museum”, zegt schepen van Toerisme en Cultuur Kurt Himpe.

“Het was een bijzonder druk jaar voor alle personeelsleden, vrijwilligers en gidsen”, verduidelijkt de schepen. “De voorbereidingen op de officiële opening in juni, een groot volksfeest in november, tijdelijke tentoonstellingen en een toevloed aan groepen die het museum bezochten.”

“Voor 2018 zijn er al heel wat groepsbezoeken gereserveerd en we zetten met nieuwe activiteiten de museumsite zeker verder in de kijker”, zegt Kurt Himpe. “Op het programma staat een nieuwe cultuurwandeling, die het industriële verleden van onze stad in de kijker zal zetten. De nieuwe cultuurwandeling begint waar de vorige eindigde en zo is er niet alleen een link met de museumthema’s, maar ook met het einde van de Eerste Wereldoorlog.”

Grote schoonmaak

De museumsite sluit in januari even de deuren. “Van 8 tot en met 22 januari is er in het museum een grote schoonmaak”, aldus conservator Hilde Colpaert. “Tijdens die periode worden alle voorwerpen die in de permanente museumopstelling staan letterlijk afgestoft en worden de tentoonstellingskasten helemaal gepoetst. Een huzarenwerk, dat niet kan geklaard worden als het museum open is en er bezoekers zijn.” Ook het bezoekerscentrum is tijdens die periode gesloten voor de bezoekers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier