Matteo Simoni werd geselecteerd als één van de tien meest beloftevolle acteurs in Europa: hij is één van de acteurs en actrices die op de Berlinale aan het publiek worden voorgesteld als Shooting Star. Matteo Simoni komt daarmee terecht in een rij van internationale film- en tv-sterren zoals Rachel Weisz, Carey Mulligan, Alicia Vikander en Daniel Craig, die eerder geselecteerd werden voor de Shooting Stars.

Voor België werden onder anderen Jérémie Renier, Matthias Schoenaerts, Kevin Janssens en Martha Canga Antonio in het verkozen als Shooting Stars in het verleden.

Jongste master in de geschiedenis

Peter Craeymeersch, directeur van FFO: "Matteo heeft in de voorbije jaren zijn veelzijdigheid en talent als acteur bewezen, van zijn vertolking van Rocco Granata in 'Marina' tot die in 'Patser': alle rollen speelt hij met een moeiteloze flair. Met Matteo kiezen we de jongste master in de geschiedenis van FFO. Hij is voor mij één van de boegbeelden van het aanstormend talent dat Vlaanderen rijk is. Onze Master heeft alles in zijn mars om internationaal door te breken."

"Ik vind het ontzettend interessant dat Filmfestival Oostende steeds meer groeit en kwaliteit uitstraalt", aldus Matteo Simoni. "Als jongste Master ooit gevraagd worden, is een hele eer. Dat is spannend, maar des te meer een uitdaging. Ik zal er alles aan doen om jullie met een Limburgse lach te verwelkomen."

Ik zal er alles aan doen om jullie met een Limburgse lach te verwelkomen

Matteo Simoni is vooral bekend van zijn vertolking in de film 'Marina' (2013) van Stijn Coninx. De kersverse Master speelde ook één van de hoofdrollen in de hitserie 'Safety First', waarvan de film in 2016 in de bioscoop verscheen. Voor zijn rol als 'Smos' ontving Matteo twee jaar achtereen de Vlaamse Televisiester voor Beste Acteur.

Callboys, Patser en De Bende van Jan De Lichte

In 2016 was hij te zien in Jan Eelens comedyreeks 'Callboys', die genomineerd werd voor de International Emmy Awards 2017. "FFO rolde daarom in 2016 al de rode loper uit voor Matteo en de andere Callboys. Sinds eind januari is Matteo Simoni te zien in 'Patser', de nieuwe film van Adil el Arbi en Bilal Fallah, de regisseurs van 'Black'. De film deed het onmiddellijk erg goed in de zalen. In de eerste vijf dagen gingen 82.000 bezoekers naar de film kijken en intussen staat de teller al bijna op 250.000 bezoekers. Ook in Nederland haalt de film fantastische cijfers", deelt FFO mee.

Matteo Simoni werkt momenteel aan de opnames van de dramaserie 'De Bende van Jan De Lichte', een historische fictiereeks geregisseerd door Maarten Moerkerke en D'Ardennen-regisseur Robin Pront, waarin hij de titelrol speelt. De serie zal dit jaar te zien zijn op VTM.

Filmfestival Oostende belooft in 2018 opnieuw een complementair programma, waarbij internationale kwaliteitsfilms gecombineerd worden met talent van eigen bodem.

Filmfestival Oostende vindt plaats van 7 tot en met 15 september 2018.

Matteo Simoni werd geselecteerd als één van de tien meest beloftevolle acteurs in Europa: hij is één van de acteurs en actrices die op de Berlinale aan het publiek worden voorgesteld als Shooting Star. Matteo Simoni komt daarmee terecht in een rij van internationale film- en tv-sterren zoals Rachel Weisz, Carey Mulligan, Alicia Vikander en Daniel Craig, die eerder geselecteerd werden voor de Shooting Stars. Voor België werden onder anderen Jérémie Renier, Matthias Schoenaerts, Kevin Janssens en Martha Canga Antonio in het verkozen als Shooting Stars in het verleden.Peter Craeymeersch, directeur van FFO: "Matteo heeft in de voorbije jaren zijn veelzijdigheid en talent als acteur bewezen, van zijn vertolking van Rocco Granata in 'Marina' tot die in 'Patser': alle rollen speelt hij met een moeiteloze flair. Met Matteo kiezen we de jongste master in de geschiedenis van FFO. Hij is voor mij één van de boegbeelden van het aanstormend talent dat Vlaanderen rijk is. Onze Master heeft alles in zijn mars om internationaal door te breken.""Ik vind het ontzettend interessant dat Filmfestival Oostende steeds meer groeit en kwaliteit uitstraalt", aldus Matteo Simoni. "Als jongste Master ooit gevraagd worden, is een hele eer. Dat is spannend, maar des te meer een uitdaging. Ik zal er alles aan doen om jullie met een Limburgse lach te verwelkomen."Matteo Simoni is vooral bekend van zijn vertolking in de film 'Marina' (2013) van Stijn Coninx. De kersverse Master speelde ook één van de hoofdrollen in de hitserie 'Safety First', waarvan de film in 2016 in de bioscoop verscheen. Voor zijn rol als 'Smos' ontving Matteo twee jaar achtereen de Vlaamse Televisiester voor Beste Acteur.In 2016 was hij te zien in Jan Eelens comedyreeks 'Callboys', die genomineerd werd voor de International Emmy Awards 2017. "FFO rolde daarom in 2016 al de rode loper uit voor Matteo en de andere Callboys. Sinds eind januari is Matteo Simoni te zien in 'Patser', de nieuwe film van Adil el Arbi en Bilal Fallah, de regisseurs van 'Black'. De film deed het onmiddellijk erg goed in de zalen. In de eerste vijf dagen gingen 82.000 bezoekers naar de film kijken en intussen staat de teller al bijna op 250.000 bezoekers. Ook in Nederland haalt de film fantastische cijfers", deelt FFO mee.Matteo Simoni werkt momenteel aan de opnames van de dramaserie 'De Bende van Jan De Lichte', een historische fictiereeks geregisseerd door Maarten Moerkerke en D'Ardennen-regisseur Robin Pront, waarin hij de titelrol speelt. De serie zal dit jaar te zien zijn op VTM. Filmfestival Oostende belooft in 2018 opnieuw een complementair programma, waarbij internationale kwaliteitsfilms gecombineerd worden met talent van eigen bodem.