Mathias Van Cauwenberghe waagt kans in The Voice Kids

Mathias Van Cauwenberghe waagt zijn kans in 'The Voice Kids' op VTM. © EDB
Redactie KW

Mathias Van Cauwenberghe (12) uit Aalbeke schittert op vrijdag 14 september in het televisieprogramma The Voice Kids op VTM.

Mathias Van Cauwenberghe woont met zijn ouders Frank Van Cauwenberghe en Caroline Degryse en zus Margot Van Cauwenberghe (14) in Aalbeke. Hij zit in het tweede jaar Latijn in het Don Boscocollege in Kortrijk. In zijn vrije tijd speelt hij viool en zingt hij veel. Hij kijkt ook wel eens televisie en is fan van Disney. “Ik zing al van toen ik klein was. Dat begon met kleuterliedjes en nu zing ik vaak pop.”

In de basisschool maakte hij deel uit van het Kinderlandkoor onder leiding van meester Fries Verschaete. “Eén keer heb ik daar solo gezongen. Tijdens mijn periode bij het koor kreeg ik veel tips”, zegt Mathias. Het zingen zit bij Mathias niet echt in de familie. “Mijn ouders en mijn zus zingen wel eens mee met liedjes op de radio, maar verder dan dat reikt het niet.”

Workshop

In The Voice Kids hopen de deelnemers dat een van de coaches zijn of haar stoel omdraait bij het ‘blind’ luisteren naar de kandidaten die zingen. De coaches zijn Laura Tesoro, Sean Dhondt, Gers Pardoel en Hanne, Marthe en Klaasje van K3. Al van in het vijfde leerjaar dacht Mathias er aan om zich in te schrijven voor The Voice Kids bij VTM en vorig jaar hakte hij uiteindelijk de knoop door. “Bijna miste ik zelfs nog de start”, zegt Mathias. “Ik had mijn inschrijvingsbrief verstuurd in november, en er kwam in maart een mail dat ik naar een auditie mocht komen. Ik open nu ook niet elke dag mijn mails, en had deze mail gemist. Dan kreeg ik een tweede kans, maar dat viel net in de examens. Gelukkig mocht ik toch een filmpje insturen.”

Sinds maart zijn er ondertussen al drie voorrondes geweest in de gebouwen van Medialaan in Vilvoorde. “Tijdens elke auditie bracht ik één of meerdere liedjes. Ik werd telkens begeleid in de keuze voor het liedje dat best bij mijn stem paste.” De deelnemers die door mochten naar the blind auditions konden al een workshop meevolgen om nog beter te leren zingen. “Deze kans die we kregen bij VTM was heel leerrijk!”

Zenuwachtig

Vrijdagavond brengt Mathias Attention van Charlie Puth. Of er iemand zijn stoel draait, wil Mathias niet verklappen. Op de blind audition zong Mathias met een live band. “Tijdens de repetities hiervoor had ik een keelontsteking en was ik hees. Gelukkig was die heesheid over op de blind audition zelf.”

Op school zijn veel studiegenoten benieuwd naar de prestaties van Mathias. “Enkel mijn ouders, zus, meter, nonkel, opa en oma en mijn beste vriendin konden mee naar de opnames, en weten hoe ik het er vanaf bracht. Ik was wel zenuwachtig. Je staat daar alleen op het podium, en ziet de zaal vol met publiek, je ziet je familie en An Lemmens staan en de spots zijn op je gericht. Wat ik wel al kan verklappen is dat mijn familie het mooi vond, en me bewonderden voor mijn moed om daar alleen te staan zingen.”

Mathias twijfelt nog over wat hij later wil worden. “Als ik zanger word, is de kans op succes wel klein. Toch durf ik wel eens dromen van een smoking, met mijn zus in een limousine zitten met een potje paprikachips, kaviaar en escargots eten en champagne drinken”, lacht hij.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier