Marsman van én met Mathias Sercu

(Foto VRT) © © VRT
Redactie KW

Na Eigen Kweek en In Vlaamse Velden pakt Eén opnieuw uit met een topreeks met een hoog West-Vlaams gehalte

Uitgeweken Ardooienaar Mathias Sercu laat vandaag de nieuwe fictiereeks ‘Marsman’ los op het grote publiek. Hij schreef ze niet alleen, maar hielp ze ook regisseren én speelt er ook in mee. Met Machteld Ramoudt, Lien De Graeve, Maaike Cafmeyer en Wim Willaert zien we nog meer West-Vlaams bloed in deze veelbelovende serie opduiken.

Marsman draait rond Nico Marsman, een stille en allesbehalve passionele mens, van wie de zielloze blik en het uiterlijk veel weg hebben van Walter White uit Breaking Bad. Hij raakt zijn werk kwijt en zijn vrouw is toe aan iets nieuws. Hij lijkt alleen achter te blijven met zijn autistische broer in de lege lingeriewinkel van zijn moeder, die net is overleden. Zijn enige houvast vormen zijn dochter én zijn vrienden met wie hij het muziekgroepje De Mannen van Mars vormt. Krijgen die loveable losers zijn leven weer op de rails? En vooral: durft de besluiteloze Marsman opnieuw te kiezen voor het grote geluk?

Machteld Ramoudt uit Roeselare speelt de overleden moeder. Maaike Cafmeyer is de vrouw van Nico Marsman, terwijl Lien De Graeve -met Hoogleedse roots- ook de vrouw speelt van één van Nico’s beste vrienden. Wim Willaert duikt na enkele afleveringen ook op, maar dan in een piepklein gastrolletje.

Mathias, die ondertussen opnieuw op de planken staat met De Spelerij werkt momenteel ook aan de theaterreeks ‘Het Eenzame Westen’, dat in het West-Vlaams zal gespeeld worden, met Lien De Graeve overigens. Eind februari 2015 gaat die voorstelling in première in De Spil in Roeselare.

Op maandag 31 maart wordt de eerste aflevering van Marsman nog eens herhaald.

Marsman, op dinsdag 25 maart om 20.40 uur op Eén.