Marloes Desterbecq uit Heule schrijft boek over haar soloreizen

© KDS
Redactie KW

Marloes Desterbecq trok alleen op reis en pende haar ervaringen neer in een boek. Een leuk boek vol ideeën, illustraties en foto’s. Het boek ‘How I travelled solo’ is een leuke metgezel om mee te nemen op je zelfstandige reis.

Marloes Desterbecq (26) is dochter van Igor Desterbecq en Nancy Wostijn. Ze studeerde fotografie aan de LUCA School of Arts, Narafi in Brussel. Tijdens haar studies kreeg Marloes het aanbod om foto’s te nemen van baby’s in de materniteit van Kortrijk, Ieper en Tielt. Haar hobby’s zijn dansen en reizen. “In 2012 kreeg ik de kans om dansles te geven in Studio Steps in Bissegem. Naast dansles geven, werk ik sinds vorig jaar in AZ-Groeninge als fotografe bij pers en communicatie”, zegt Marloes. Marloes’ droom was om alleen rond te trekken. “Door mijn drie jobs in dans en fotografie moest ik deze reisplannen on hold zetten.”

In de zomer van 2018 was het zover. “Ik besliste om een reis alleen te maken. Ik moest even weg zijn uit het alledaagse, even herbronnen. Naar aanleiding van deze reis maakte ik een boek.” Met een lastminuteticket trok Marloes naar het Griekse eiland Zakynthos. “Daar vertoefde ik in een hotelletje dat mijn uitvalbasis was voor mijn trektochten. Ik begon mijn gedachtenspinsels en ervaringen neer te schrijven. Dit resulteerde in een boek.

Rug insmeren

Het boek gaat over een jongedame die alleen op reis trekt. “Ik heb er mijn ervaringen in uitgeschreven. Het boek is feitelijk voor mensen die soloreizen of dit willen doen. Er staan tips en tricks in voor de alleenstaande reiziger. Hoe je bijvoorbeeld je rug kan insmeren als je er alleen voor staat. Handige en leuke oplossingen vind je terug in dit boek. ” Ik zou het super vinden, mochten mensen mijn boek lezen en ervan genieten”, vertelt Marloes. “Ik vind dat iedereen toch minstens een keer in zijn of haar leven een soloreis moet maken en hoop dat dit boek daarbij de aanzet is. Men moet drempelvrees overwinnen om alleen reizen.”

Duizendpoot

Naast de tips en tricks zitten er ook nuttige adressen bij en ervaringen. Alle illustraties en foto’s zijn ook van haar. “Tja, ik ben een duizendpoot. Zolang ik artistiek bezig ben, voel ik me goed in mijn vel”, zegt Marloes. “Ik zou nooit een bureaujob aankunnen. Een geprogrammeerd leven is niet aan mij besteed. Er komen zeker nog vervolgedities. Ik zie wel wat haalbaar is”, besluit Marloes.

(CHH)

Info: Het boek kost 12 euro. Je kan het bestellen via mail naar marloesdesterbecq93@hotmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier