Mario Booghs (50) is gehuwd met Sabine Kimpe, het gezin heeft drie kinderen en woont in Hof ter Bloemmolens. Mario is van opleiding kok en werkt ondertussen al 21 jaar bij Pepsico Veurne als process operator en Site Expert Trainer. "Vanuit het management van Pepsico werd ik gevraagd of ik mee wilde doen aan het programma", steekt Mario van wal. "Ik sta al 21 jaar aan dezelfde oven waar de Lays Grills worden gemaakt en stond mee aan de wieg van de allereerste Grills, dus ken ik het product door en door."
...

Mario Booghs (50) is gehuwd met Sabine Kimpe, het gezin heeft drie kinderen en woont in Hof ter Bloemmolens. Mario is van opleiding kok en werkt ondertussen al 21 jaar bij Pepsico Veurne als process operator en Site Expert Trainer. "Vanuit het management van Pepsico werd ik gevraagd of ik mee wilde doen aan het programma", steekt Mario van wal. "Ik sta al 21 jaar aan dezelfde oven waar de Lays Grills worden gemaakt en stond mee aan de wieg van de allereerste Grills, dus ken ik het product door en door." "De koks die de Grills moesten proberen na te maken, waren Piet Huysentruyt en Anne-Sophie Breysem. Drie dagen vooraf kregen ze Grills uit de fabriek en konden ze in hun eigen restaurant experimenteren om ze na te maken. Bloed, zweet en tranen heeft het hen gekost. Op 6 augustus dook de cameraploeg op in de fabriek in gezelschap van beide koks en presentatrice Ruth Beekmans. Samen kregen ze een rondleiding doorheen het proces van het maken van de Grills." Na de rondleiding vertrokken de koks naar de hotelschool in Koksijde waar ze in drie uur tijd een zo goed mogelijke replica van de Grills moesten zien te maken. De jury: een groep van drie mensen van Pepsico. "Samen met Isabelle Van Herck, logistics en quality manager, en Jan Seys de algemene specialist snacks en business unit expert trainer, gingen ook wij naar de hotelschool waar presentator Koen Wauters ook was. Het was onze taak om de Grills die de topchefs maakten te beoordelen. Er waren drie criteria waarop gejureerd werd: het uitzicht, smaak en textuur. Zonder dat wij wisten welke kok welke Grills had gemaakt, konden we vrij snel de punten geven." De dag van de opnames startte om 9 uur en eindigde om 22 uur. "Het was een mooie dag en we hebben heel veel gelachen, zowel de koks als de presentatoren zijn heel sympathieke mensen en Ruth Beekmans is echt iemand met een groot gevoel voor humor, die krijgt iedereen aan het lachen. Echt voor herhaling vatbaar", geeft Mario mee. " Beide koks vonden de opdracht ontzettend moeilijk. Piet vond het meer een opdracht voor in de finale en ook Anne-Sophie had er moeite mee. Beiden hadden de vorm redelijk goed geëvenaard, maar de ene was net iets krokanter dan de andere en de bacon smaakte bij de een al wat meer door dan bij de andere. We waren het onder elkaar vrij snel eens bij het geven van de punten. De winnaar werd Anne Sophie Breysem en zij gaat naar de halve finale. Piet nam het sportief op en was de eerste om Anne-Sophie te feliciteren. Misschien wat ontgoocheld, maar om het met zijn eigen woorden te zeggen: 'je bent nooit te oud om te leren'." (ACK)