Koen Wauters, Nathalie Meskens, Kürt Rogiers, Natalia, Freek Braeckman, Mathias Coppens, Olga Leyers en Guga Baúl worden door acht onbekende Vlamingen uitgedaagd om een discipline onder de knie te krijgen die geen van de twee ooit gedaan heeft. Een van die onbekende Vlamingen is Margaux Lezy uit Menen. Zij krijgen nu honderd dagen om zich voor te bereiden.

"Ik heb altijd al willen meedoen aan een televisieprogramma, dus toen ik de oproep zag passeren, dacht ik wel eens dat dit iets voor mij kon zijn", aldus Margaux vorige week in onze krant. "Het leven is aan de durvers, zoals mijn mama ook altijd zegt. Na twee dagen kreeg ik al een telefoon en de rest ging vrij vlot. Ik moet zeggen dat we echt heel goed begeleid worden via VTM en dat ook de communicatie top is."

Maandagavond werd in de startaflevering bekend gemaakt tegen wie ze het moet opnemen: Nathalie Meskens. De twee gaan cheerleaden. Maar het is veel meer dan met pomponnen dansen. De twee mogen zich voorbereiden om de hoogte in gegooid te worden en spectaculaire tuimelingen te maken. "Je moet er een zware fysiek voor hebben, maar het vele trainen vind ik heel cool en schrikt me zeker niet af", zegt Nathalie. "Die kunstjes leren is zo graaf en cheerleaden is iets dat me heel vrolijk maakt. Dit is echt iets voor mij, iets waar ik als kind waarschijnlijk ook al van droomde. Waar is mijn pompon?!"

Nathalie mag zeker haar kuiten smeren, want aan inzet en enthousiasme ontbreekt het geenszins bij Margaux. "Dit stond al lang op mijn verlanglijstje. Ik ziet ook niet verlegen om een uitdaging. Of ik tegen mijn verlies kan? Als je alles gegeven hebt, en de ander ook, dan kan ik er wel mee om als iemand anders zou winnen. Maar laat het duidelijk zijn: ik wil écht winnen. Zenuwen heb ik niet, nee. Ik heb nu niet méér schrik nu blijkt dat het tegen Nathalie is, al ben ik er eerlijkheidshalve ook niet helemaal gerust in. Ik zou zeggen: bring it on!"

Guga Baúl gaat olijfolieworstelen

Ook Guga Baúl mag zijn kuiten insmeren. And then some. Want hij krijgt de meest fysieke uitdaging voorgeschoteld. Hij moet olijfolieworstelen, wat overigens een Turkse nationale sport is. "Dit is dik tegen mijn goesting", reageerde Guga in de kick-offaflevering. "Het is duidelijk: deze opdracht is voor mij. Maar mijn buikgevoel zegt: dit is kak. Alle ogen waren plots op mij gericht en ik kon mij niet helemaal met deze uitdaging associëren. Is dat angst? Waarschijnlijk wel. De ratio moet nog even terugkeren." Het wordt ongetwijfeld nog een lange en boeiende weg richting de test, voor zowel Margaux als Guga...