Marcel Vandemaele gastspreker op Toast Literair in Bredene

V.l.n.r. voorzitter Erik Debaillie, secretaris Johan Decroos, penningmeester Jan Bogaert, Hilde Cattrijsse, erevoorzitter Willy Cattrijsse, Godelieve Colman, Luc Decramer, bibliothecaris Inger Vermeersch en gastspreker Marcel Vandemaele. © MM
Redactie KW

Het Davidsfonds Bredene nodigde op zondag 19 januari de leden uit naar bibliotheek De Leestuin om te toasten op het nieuwe jaar. Gastspreker op deze Toast Literair was Marcel Vandemaele, winnaar van het Landjuweelfestival Vlaanderen 2012. In zijn voordracht ‘De verteller’ bracht hij humoristische en volkse verhalen.

DF Bredene organiseert de volgende weken onder meer de lezing ‘Kunst als spiegel van de tijd’ door Sigmar Nuytten (4 februari, 20 uur, zaal Ter Sydelinghe) en de voordracht ‘1349. Hoe de Zwarte Dood Vlaanderen en Europa veranderde’ door historicus Joren Vermeersch (i.s.m. heemkring Ter Cuere, 13 februari, 20 uur, De Leestuin). DF brengt ook een bezoek aan de tentoonstelling Van Eyck in het MSK Gent (8 maart) en neemt deel aan de Nacht van de Geschiedenis (12 maart). (MM)

Voor info over de werking van DF Bredene kun je terecht bij Johan Decroos, decroos.johan@skynet.be, 0472 17 10 05.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier