Makers werken jaar aan nieuwe videoclip Ansatz der Machine

© Facebook
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

De betoverende song ‘Colors’ kreeg een geanimeerde videoclip mee die een fraai staaltje is van stop motion waarin naast een in het rond circulerende vogel de natuurelementen de hoofdrol opeisen.

Spilfiguur van Ansatz der Machine is Matthijs Bertel, die uit Kortrijk afkomstig is, maar vandaag vanuit Gent opereert. Begin dit jaar bracht dit gezelschap in eigen beheer het album ‘Burial Songs’ uit, volgens Bertel opgevat als een themaplaat rond verlies en loslaten en uitgewerkt in negen delen, zoals een requiem. Op de vinylversie staat de bonustrack ‘Colors’, een beetje een buitenbeentje op ‘Burial Songs’, met de frêle vocals van Sophia Amman en de uitgebeende sound van de band.

In afwachting van optredens in Kortrijk (op donderdag 17 september in Het Wilde Westen) en op vrijdag 2 oktober (in één van de zalen van het Cultuurcentrum Brugge) kunnen we (blijven) kijken naar de bijzondere videoclip van Shreen Alheidary en Jonas Callebert die de metaforen die in ‘Colors’ steken naar hun eigen hand zetten.

https://www.youtube.com/watch?v=75ShaV0fvo0

(SVV)