De reeks Black-out draait rond een elektriciteitspanne dat ons land plat legt. Al snel blijkt het om een sabotage te gaan van een kerncentrale. Tegelijk wordt de dochter van premier Annemie Hillebrand ontvoerd. Zij moet alles op alles zetten om de crisis het hoofd te bieden én haar dochter te redden. Daarbij moet ze op de hulp rekenen van Michael Dendoncker, teamleider van de dienst anti-terrorisme.

In de hoofdrollen zien we Sara De Roo en Geert Van Rampelberg. En alhoewel hij niet in de trailer te zien is, staat ook Sebastien Dewaele op het lijstje. Oorspronkelijk stonden daar ook West-Vlamingen als Mathieu Sys en Louis Talpe op. De opnames dateren van eind 2018 tot begin 2019.

Showrunner én regisseur van Eigen Kweek

Black-out is de eerste productie van het productiehuis jonnydepony. Dat werd opgestart door showrunner Philippe De Schepper, die Eigen Kweek bedacht en schreef. Voor deze reeks werkt hij samen met scenarist Bas Adriaensen en regisseur Joël Vanhoebrouck. Die laatste was ook de regisseur van Eigen Kweek.

Bij de start van de opnames liet Philippe optekenen dat hij zijn inspiratie vond bij de kerncentrale van Doel. "In augustus 2014 werd die gesaboteerd. Het is een zaak die mij meteen fascineerde, vooral omdat men beweerde dat het plotse uitvallen van een kerncentrale tijdens de winter, een black-out als gevolg zou hebben. Een geweldig uitgangspunt voor een fictief verhaal en een actiethriller van Vlaamse bodem met een universeel karakter en een internationaal potentieel."

Sebastien Dewaele speelt in Undercover een wapenhandelaar aan de zijde van Wim Willaert. In Blackout speelt hij een boer. (Foto VRT)

Opvallend: Sebastien Dewaele zal dit najaar ook te zien zijn in Undercover II, het vervolg op de Belgisch-Nederlandse succesreeks met Tom Waes. Samen met Wim Willaert kruipt hij daar in de huid van een wapenhandelaar. Wanneer de twee reeksen precies later dit jaar te zien zijn op Eén, is nog niet bekend.

Dit is alvast de trailer voor Black-out:

De reeks Black-out draait rond een elektriciteitspanne dat ons land plat legt. Al snel blijkt het om een sabotage te gaan van een kerncentrale. Tegelijk wordt de dochter van premier Annemie Hillebrand ontvoerd. Zij moet alles op alles zetten om de crisis het hoofd te bieden én haar dochter te redden. Daarbij moet ze op de hulp rekenen van Michael Dendoncker, teamleider van de dienst anti-terrorisme.In de hoofdrollen zien we Sara De Roo en Geert Van Rampelberg. En alhoewel hij niet in de trailer te zien is, staat ook Sebastien Dewaele op het lijstje. Oorspronkelijk stonden daar ook West-Vlamingen als Mathieu Sys en Louis Talpe op. De opnames dateren van eind 2018 tot begin 2019.Black-out is de eerste productie van het productiehuis jonnydepony. Dat werd opgestart door showrunner Philippe De Schepper, die Eigen Kweek bedacht en schreef. Voor deze reeks werkt hij samen met scenarist Bas Adriaensen en regisseur Joël Vanhoebrouck. Die laatste was ook de regisseur van Eigen Kweek.Bij de start van de opnames liet Philippe optekenen dat hij zijn inspiratie vond bij de kerncentrale van Doel. "In augustus 2014 werd die gesaboteerd. Het is een zaak die mij meteen fascineerde, vooral omdat men beweerde dat het plotse uitvallen van een kerncentrale tijdens de winter, een black-out als gevolg zou hebben. Een geweldig uitgangspunt voor een fictief verhaal en een actiethriller van Vlaamse bodem met een universeel karakter en een internationaal potentieel." Opvallend: Sebastien Dewaele zal dit najaar ook te zien zijn in Undercover II, het vervolg op de Belgisch-Nederlandse succesreeks met Tom Waes. Samen met Wim Willaert kruipt hij daar in de huid van een wapenhandelaar. Wanneer de twee reeksen precies later dit jaar te zien zijn op Eén, is nog niet bekend.Dit is alvast de trailer voor Black-out: