Maatjescomité organiseert 42ste editie Maatjeshappening gevolgd door Kaaifeesten

De eerste maatjes met Luc Caals, Glenn Dangreau, Wendy Van Wanten en Natacha Dangreau. © foto FRO
Redactie KW

Het Maatjescomité van Oostende organiseert op woensdag 14 juni de aankomst van de eerste maatjes in Oostende. Het is de 42ste editie van de Maatjeshappening.

Het eerste vaatje met maatjes wordt aangevoerd met de Broodwinner, die om 14.30 uur zal aanmeren aan de Visserskaai in Oostende. Aan boord zullen enkele prominenten en sponsors zijn, en in het bijzonder Wendy Van Wanten en Luc Caals. Zij zijn ‘meetje’ en ‘peetje’ van de Oostendse Maatjes.

Het eerste vaatje zal aan wal gebracht worden door Glenn Dangreau, elf jaar voorzitter van de Orde van De Kloeffe, en opvolger van zijn ‘pette’, wijlen Gerard Dangreau, de bezieler van de Maatjeshappening in Oostende. In stoet zullen de maatjes naar de feesttent gebracht worden, waar burgemeester Johan Vande Lanotte, de eer zal krijgen om als eerste een vers maatje ‘achterover te slaan’ en te proeven. Nadien volgt een receptie en dan kunnen de eerste maatjes door iedereen geproefd worden.

Kaaifeesten

Aansluitend op de happening met de eerste maatjes volgen van 16 tot en met 18 juni de Kaaifeesten. Op vrijdag 16 juni wordt de Gerard Award uitgereikt aan Ronny Calemyn. Nadien volgen optredens van Wiewieneke & Singing Puppets én Jean Dover & Friends. Op zaterdag 17 juni zijn er optredens van Le Grand Julot, Chantal (Ode aan Lucy Loes), Showgirls Wulloks, Will Andis en DJ Savas. Zondag 18 juni is er een shownamiddag met Eddy Brugse Stranger, Ingo Roberts, René Le Blanc (Humperdinck-songs) en Hanny D.

Tijdens de feesten kunnen volop maatjes gekocht en geproefd worden, in combinatie met een ‘Harlekijn’, het nieuwe Oostendse stadsbier.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier