Lokaal Ardoois talent toont zich in de Schaduw

Jelle Deruyter op trompet samen met Jens Deturci en Maxim Ramboer. (Foto JM) © (Foto JM)
Redactie KW

In cultuurkapel de Schaduw krijgt Ardooienaar Jelle Deruyter, die deel uitmaakt van the Olsan Fiestovic Orchestra, op 30 maart de gelegenheid om op te treden in eigen gemeente. Het optreden past in het kader van de actie ‘Samen trappen tegen kanker.’

The Olsan Fiestovic Orchestra is een bont allegaartje van jong muzikaal talent. De leden komen uit Ardooie, Izegem en Ingelmunster en ze brengen opzwepende dansmuziek met een Oosters of Zuiders tintje.

“We zijn een vriendengroep en wij pogen onze muzikale kennis te bundelen in een jonge band”, zegt Jelle Deruyter die aan de rand van het Ardooise veldbos woont. Jelle is de trompettist van dienst en stelt graag zijn vrienden voor: “Sam Vandamme is zanger en gitarist. Hannah N. Martins zingt en speelt viool. Ook zij is een bekend gezicht in Ardooie, want geregeld helpt zij aan de tapkast in Café Opcd en ze heeft een heel bijzondere zangstem. Robbe Terryn speelt accordeon en trombone. Jens Denturck is de saxofonist. Maxim Ramboer is de tenorsax. Jenske Van Hauwaert zien we aan de drums en Yoshi De Kerpel zorgt voor de percussie.”

Op 30 maart verzorgt het voltallige orkest dit optreden ten voordele van Kom op tegen Kanker’ en er is een gastoptreden van Esther beheer – Ericsson.

Trappen tegen kanker

De meeste bandleden zijn muzikaal geschoold. Zo volgt Hannah nog steeds conservatorium in Gent waar ze met een opleiding jazz-zang bezig is. Voor Jelle Deruyter is de studententijd net achter de rug. De 24-jarige Ardooienaar liep lagere school op de wijk het Veld in Ardooie. Daarna volgden drie jaren IHK en evenveel jaren Sint Leo in Brugge. Na een zeer actief studentenleven studeerde hij vorig jaar af als burgerlijk ingenieur en werkt hij momenteel bij Arcelor Mital in Zelzate. Een deel van zijn vrije tijd spendeerde hij aan de werking van de scouts in Ingelmunster en daar werd hij groepsleider. Het was ook bij de scouts dat hij kennis maakte met de meeste andere bandleden. Ondertussen was hij een trompettist die in de muziekschool les kreeg van Peter Lejaeghere.

Dat zoon Jelle nu de benefiet voor ‘Kom op tegen Kanker’ helpt verzorgen is niet toevallig. Vader Rik Deruyter is actief binnen de firma Ericsson, een wereldspeler op het vlak van communicatie. Reeds verschillende jaren steunt de firma het fietsinitiatief ‘1000 kilometer trappen tegen kanker’. Rik maakt deel uit van het fietsteam ‘Ericsson’ en moet samen met de andere teamleden 5.000 euro bijeen brengen. “En wij fietsen met twee teams… wat 10.000 euro kost”, glundert hij.

Info

Het optreden van 30 maart vindt plaats in de Schaduw en start om 20 uur. Kaarten in voorverkoop kosten tien euro en aan de deur betaal je twaalf euro. De kaartenverkoop gaat integraal naar het goede doel. Reservatie en betaling kan via www.deschaduw.be. Kaarten zijn ook verkrijgbaar via de team leden van Ericsson of bij, Rik Deruyter van het team.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier