Lode Desmet wint cultuurprijs Kuurne

Redactie KW

De indrukwekkende lijst aan documentaires maakte indruk op de jury van de Kuurnse Cultuurprijs.

Er waren heel wat genomineerden voor de tiende cultuurprijs, onder wie de Kuurnse muzikant Luc Desmet, schrijver Stefaan Verfaillie, zangeres Jorka Decroubele, kunstenares Julie De Bleeckere, Dries Vandekerckhove, mediafiguur Lode Desmet, harpiste Sarah Verrue en zanger Frans Dubrulle, die bekend is van de Voice Senior.

Indrukwekkende lijst aan documentaires

Uiteindelijk ging de tiende Kuurnse Cultuurprijs naar Lode Desmet. Hij begon zijn carrière als journalist voor De Morgen en Humo. Later werd hij sportjournalist voor Radio 1 onder leiding van de iconische sportreporter Jan Wauters. In 1994 ruilde Lode radio in voor tv. Hij maakt vooral documentaires.

Onder meer de documentaire ‘Molenbeek Through the looking Glass’, de zesdelige Canvas-documentaire ‘De Werkende Mens’ en de reportage ‘What the fuck is er mis met May’ zijn van zijn hand. Ook de documentaire die piept achter de schermen van de Brexit die woensdagavond om 22.40 uur te zien is in Telefacts is van hem. Deze indrukwekkende lijst aan documentaires maakte indruk op de jury van de Kuurnse Cultuurprijs.

(BRU/Foto BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier