Locaties voor kleinschalige zomerevenementen stad Brugge bekend

Geïnteresseerden worden over enkele weken verwacht op de site van House of Time (gelegen aan de Komvest 45-47) en in de tuin van het Guido Gezellemuseum. © foto svv
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Om aan de nood aan cultureel vertier in juli en augustus te voldoen, zet een rist cultuurhuizen uit Die Scone een reeks manifestaties in de openlucht op voor maximum tweehonderd man.

Geïnteresseerden worden over enkele weken verwacht op de site van House of Time (gelegen aan de Komvest 45-47) en in de tuin van het Guido Gezellemuseum. Hiervoor dien je je naar de Rolweg 64 te begeven.

Met deze culturele initiatieven wil Brugge tegemoet komen aan het verlangen naar livevoorstellingen dat bij velen leeft. “We zetten de Brugse cultuurzomer ook op ten voordele van het steunfonds voor artiesten”, zegt Jeroen Vanacker, artistiek directeur van het Concertgebouw Brugge.

“Ook wij zullen ons steentje bijdragen aan een programma dat moeiteloos laveert tussen intieme concerten, circus, dans, kindervoorstellingen en theater.” Het blijft wachten op een concrete programmering.

Heropening op woensdag 1 juli

Na een onverwachte en onvermoed lange lenteslaap ontwaakt de wereld voor een nieuwe zomer. “In het Concertgebouw hebben we geslapen noch getalmd”, onderlijnt Vanacker. “Achter de schermen werd zowel letterlijk als figuurlijk hard getimmerd aan een (aangepast) nieuw seizoen. Op woensdag 1 juli wordt het Concertgebouw de échte start van de zomer, want dan zetten we onze deuren weer open voor het publiek met het coronaproof, interactieve bezoekersparcours Concertgebouw Circuit. Aan de vooravond van een seizoen dat de kruisbestuiving tussen ecosystemen in de verf zet, zijn we bovendien verheugd te mogen aankondigen dat deze zomer er één wordt van fijne samenwerkingen met nationale en lokale cultuurpartners.”

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier