Lieselot Boone scoort met haar mantra’s tot de andere kant van de wereld

Lieselot Boone: "Ik ben best trots op mijn nieuw album." (foto SR)
Redactie KW

Lieselot Boone heeft haar nieuw album gelanceerd. Normaal is ze met haar band Harimandir te vinden op festivals, in yogastudio’s of voor huiskamerconcerten, maar corona besliste daar anders over. Via livestreams wordt ze nu gevolgd door mensen uit tal van landen die kracht putten uit de mantra’s.

Lieselot Boone woont met haar man Mario Nunes dos Santos op de Hoeve Hangerijn in Assebroek. Hij is er hoevemedewerker en huisbewaarder. Lieselot werkt overdag als natuureducatief medewerkster voor de stad Brugge. Tijdens de weekends trekt ze met haar caravan rond naar events als sprookjesvertelster en ook haar met haar band Harimandir.

“Ik heb altijd graag gezongen en in 2012 hebben wij ons eerste mantra-album gemaakt, samen met mijn man en gitarist Lander Strijbol. De voorbije jaren speelden we de pannen van het dak op festivals in binnen- en buitenland”, vertelt Lieselot.

“Dit jaar waren wij geboekt voor optredens niet alleen in ons land, maar ook in Duitsland, Nederland en Frankrijk. De mantra’s van ons album komen uit de Siri Guru Granth Sahib, het centrale boek binnen het Sikhisme. De mantra’s zijn gekend in tal van culturen. Ze zijn intussen de wereld rond bekend geworden.”

“Er was ook de opmars van Kundalini-yoga die een samensmelting is van vele stijlen van yoga. Ze werken rond ademhaling, houding, beweging en mantra’s. Ze helpen om niet te blijven malen in je hoofd. In deze onzekere coronatijden is dat meer dan nodig”, aldus Lieselot, die trots is nu het nieuwe album ‘I honnour you’ te kunnen lanceren dat te vinden is op tal van online platforms. “Het moest een klassieke cd worden, maar dat kan niet in deze tijden. Meer dan een uur kan je naar de muziek luisteren. Je kan rustig luisteren, luidkeels meezingen, mediteren of de yogaset uitvoeren.”

Yogafestival

Voor dit album deed Lieselot ook nog beroep op Maarten Merveille op gitaar, Ferens Kallos op viool, Kassim Kayega op basgitaar, Patrik Niels op bansuri en tenslotte Jojuca, Indira en Cecilia die mee instonden voor de zang. “Het wordt nu alvast een tournee vanuit ons kot waarbij we mochten spelen voor de Brugse yogadag, het Duitse Kundalini yogafestival en Midsummersolstice in Espanola New Mexico. Ons optreden is meestal gratis te volgen”, aldus Lieselot Boone tot besluit.

(Stefaan Reuse)

>> Info: www.toverwijsje.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier