Lichtkunstfestival verlicht pleinen en winkelstraten in Knokke

Lichtkunstfestival. © DM
Redactie KW

Tussen 7 december en 5 januari krijgen fans van feeërieke avondwandeling de kans om het parcours van de tweede editie van het lichtkunstfestival in Knokke te ontdekken. Het festival staat net zoals vorig jaar in het teken van het poëtisch verhaal van De Kleine Prins.

Het verhaal van De Kleine Prins, naar het boek van schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry, vormde vorig jaar de inspiratiebron voor de eerste editie van een unieke lichtparcours. In deze tweede editie van het Lichtkunstfestival ontdekt men het vervolg van dit avonturenverhaal. Waar de Kleine Prins vorig jaar tijdens een reis langs de sterren nog op zoek was naar zijn bestemming heeft hij nu zijn doel bereikt. Het hoofdpersonage laat de aanwezigen langsheen een interactief parcours van drie kilometer door het centrum van Knokke-Heist kennismaken met magnifieke planeten.

Met 9 nieuwe, spectaculaire en interactieve lichtkunstinstallaties zal men bij elke installatie een deel van het verhaal ontdekken. “Met de tweede jaargang van het Lichtkunstfestival creëren we een gezellige en unieke kerstsfeer die Knokke-Heist laat stralen. Winkelstraten, pleinen en torens worden feeëriek verlicht door planeten en glinsterende sterren. De aanwezigen worden verwend door kwaliteit, schoonheid, natuur, de zee, én een magnifiek lichtfestijn”, aldus burgemeester Leopold Lippens.

Burgemeester Leopold Lippens, schepen Anthony Wittesaele en schepen Kathleen Van der Hooft gaven op de Knokse Zeedijk de aftrap van het Lichtkunstfestival.
Burgemeester Leopold Lippens, schepen Anthony Wittesaele en schepen Kathleen Van der Hooft gaven op de Knokse Zeedijk de aftrap van het Lichtkunstfestival.© DM

Tijdens het bezoek aan de planeten van De Kleine Prins wordt men begeleid door een gratis smartphone-applicatie. Op de app vindt men naast praktische informatie ook een interactieve kaart die de locatie van de verschillende lichtparels aangeeft. Bij elk lichtkunstwerk krijgt de bezoeker informatie over het kunstwerk. Deze bestaat enerzijds uit het verhaal van De Kleine Prins. Anderzijds krijgt de bezoeker info mee over de kunstenaar en zijn visie. De kids worden uitgedaagd om verschillende opdrachten uit te voeren in een reisboekje.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier