Lichtfestival zal Brugge opnieuw overspoelen met monumentale videoprojecties

Nathalie Hamilton, Franky Demon, Pieterjan Lefever en Wannes Fremaut weten alvast waar ze zijn: in Brugge. © Benny Proot
Redactie KW

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari vindt in Brugge op de Burg van 20 tot 23 uur de derde editie van het gratis toegankelijke mini-lichtfestival ‘Are we here?’ plaats.

Voor de derde editie van ‘Are we here?’ werkt een 15-tal jongeren tussen 13 en 26 jaar uit Brugge, maar ook uit bijvoorbeeld Avelgem, momenteel samen om zich aan videomapping over te geven. Vorige maand al kregen deze youngsters twee zogenaamde storytelling-momenten voor hun kiezen.

Onder leiding van de Brugse schrijfster Lies Gallez sloegen ze aan het brainstormen en werden hun storytelling-skills aangescherpt. “Daarnaast kregen de deelnemende jongeren de kans om samen met coach Laurens Marien van Soldier’s Heart met behulp van professionele software, waaronder Ableton, een soundtrack voor de derde ‘Are we here?’ te schrijven”, licht de Brugse schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V) toe.

“Om het monumentale videomappingluik te sturen, hebben we een beroep gedaan op Alexander Stragier van Limen Visual uit Roeselare. Dankzij dit project krijgen jongeren de kans om topsoftware als Cinema 4D en After Effects te gebruiken. De videomapping zelf komt tot stand in samenwerking met Cinemobiel uit Wevelgem.”

Voor de derde editie van dit mini-lichtfestival moet je je op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari tussen 20 en 23 uur naar de Burg begeven. “De beelden zullen in loops van een kwartier op het gebouw van ‘t Brugse Vrije geprojecteerd worden”, meldt Wannes Fremaut, inhoudelijk coördinator ad interim van Het Entrepot.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier