Lichterveldse Jolien danst in finale Belgium’s Got Talent

"Dansen is een uit de hand gelopen hobby", stelt Jolien Goemaere. © Foto Kurt

CompAni-One, de dansgroep waarbij de Lichterveldse Jolien Goemaere danst, ging vorige vrijdag aan de haal met de laatste finaleplaats in Belgium’s Got Talent. De dansgroep had slechts een weekje de tijd om de tweede choreografie te oefenen, want de finale heeft vanavond vrijdag plaats. “Maar dat hoeft niet per se een nadeel te zijn”, glimlacht Jolien.

Jolien Goemaere (24) is een echte Lichterveldse. Ze is de dochter van Danny Goemaere en Marleen De Meuleneire en de jongere zus van Evelien. Jolien woont met haar vriend Jonas Degrande langs de Zwevezelestraat. Ze werkt als zelfstandig grafisch ontwerper. In die functie verzorgt ze ook de sociale media van CompAni-One, de dansgroep met thuisbasis in Gent waarbij ze danst. “Twee jaar geleden deed ik auditie bij CompAni-One van Anneke Ghysens. Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat ik toegelaten zou worden, want het niveau is heel hoog”, begint Jolien die al danst sinds de eerste kleuterklas.

“Dansen is een uit de hand gelopen hobby. In die zin dat het veel meer tijd vraagt dan een gewone hobby. Dansen is door de jaren uitgegroeid tot mijn passie. Ik dans minstens drie keer per week, nu met onze deelname aan Belgium’s Got Talent was dat zelfs bijna dagelijks.”

Kriebels in de buik

Jolien danst heel graag bij CompAni-One en ziet er niet tegenop om meerdere keren per week de afstand Lichtervelde-Gent en omgekeerd af te leggen. “Ik kijk echt op naar Anneke en ik heb ondertussen al superveel bijgeleerd qua techniek maar ook qua uitstraling. Er hangt ook een superleuke sfeer bij CompAni-One”, vervolgt de Lichterveldse danseres. “Onze deelname aan Belgium’s Got Talent was een beslissing van de hele groep. Anneke had wel al deelgenomen aan So You Think You Can Dance, maar voor mij was het eerste televisie-ervaring. Dansen voor televisie is een heel andere ervaring dan dansen in het theater. Het is moeilijker, maar minstens even leuk. En ja, ik had wel wat stress voor ik het podium op moest. Maar ‘t waren eigenlijk meer kriebels in de buik, plezante stress dus!” (lacht)

Slechts weekje tijd

Vorige vrijdag werd CompAni-One door het publiek gekozen als twaalfde en laatste finalist. “We hadden dus maar een weekje de tijd om onze tweede choreografie te oefenen. Maar ik ben wel heel blij dat we die tweede choreografie nog kunnen brengen! Ik denk niet dat het per se een nadeel is dat we na een weekje repeteren al naar de finale moeten. Het gevoel van het podium zit nog fris in ons”, glimlacht Jolien. “Hoe ik onze kansen inschat? Daar durf ik eerlijk gezegd geen uitspraken over doen… Ik ben eigenlijk al superblij dat we in de finale staan, ik had dat zelfs niet durven dromen! Ik stel vast dat alle finalisten aan elkaar gewaagd zijn, het niveau is hoog. Ook als we niet winnen, zal ik een zeer goed gevoel overhouden aan onze deelname. En ook onze dansgroep kan in de toekomst alleen maar welvaren bij deze schitterende ervaring!”

Belgium’s Got Talent nu vrijdag live op VTM om 20.35 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier