Lezen kan hij nog niet, maar toch brengt Thyadro (6) al zijn eerste singletje uit

Thyadro draagt zijn nummer op aan zijn oma Marie Feys. © GJZ
Redactie KW

De zesjarige Thyadro Decourcelle uit Sint-Denijs heeft een eerste CD-single opgenomen. In het liedje ‘O Lieve Oma’ brengt hij hulde aan zijn grootmoeder Marie Feys. Het liedje blijkt een succes. “Maar,” zo zegt zijn mama Anushka, “school krijgt voorrang!”

Door Geert Vanhessche

Thyadro Decourcelle is met zijn 6 jaar wellicht de jongste zanger van het land die al een CD-single heeft uitgebracht. Thyadro is de zoon van Jean-Christ en Anuschka Verbeke. Anuschka heeft ook een zangcarrière en zo kwam ook haar zoon op het podium terecht. “Mijn carrière heeft een tijdje stilgelegen, maar de laatste tijd sta ik af en toe eens op het podium. Zelf heb ik nog geen CD, dus wat dat betreft heeft Thyadro al een stapje voor”, glimlacht zij.

Het was op een van de optredens van zijn moeder in Nederland dat Thyadro opgemerkt werd. “Een andere zangeres zag Thyadro wat op het podium bezig en zei me meteen dat er wel iets inzat. Al snel kwam van het een het ander”, zegt Anushka. “Er werd een liedje geschreven, meteen een ode aan zijn grootmoeder Marie Feys die in het WZC Marialove in Heestert verblijft.”

Studeren

Voor Thyadro was de opname van de single een hele belevenis. “Hij zit nu net in het eerste leerjaar van basisschool De Toekomst in Avelgem. Lezen kan hij dus nog niet. Hij diende dus eerst alles uit het hoofd te leren door de tekst te horen vooraleer de opname kon beginnen“, vertelt Anuschka.

Het liedje blijkt wel meteen aan te slaan bij het publiek. “We hadden er een honderdtal laten maken, maar deze waren nogal vlug uitverkocht. We hebben er nu 250 laten bijmaken en ook deze gaan vlot van de hand.” Anuschka wil graag verder gaan met de carrière van haar zoontje. “Hij mag geregeld al eens optreden, dus kochten we een geluidsinstallatie aan. Veel verdient hij er niet aan en telkens een installatie huren kost ook geld. Wel mag zijn schoolwerk er niet onder lijden. Zijn werk in de klas krijgt nog altijd de absolute voorrang.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier