Leffingeleuren pakt uit met vier nieuwe namen

Lode Pauwels van De Zwerver vzw. © MF
Redactie KW

De organisatie van Leffingeleuren pakt uit met vier nieuwe namen voor het tweede weekend van september.

“Het gaat om vier namen die de veelzijdigheid van het programma extra in de verf zetten”, klinkt het bij Lode Pauwels van De Zwerver vzw. “Met de immens getalenteerde hiphopper TheColorGrey halen we een Antwerpenaar met Congolese roots in huis. Hij bracht recent een sterk debuut uit. Ook Black Flower, een vijftal rond saxofonist Nathan Daems dat een mix van ethnojazz, afrobeat en dub brengt, komt langs”, klinkt het.

West-Vlaamse roots

“Als derde nieuwe naam pakken we uit met The Black Heart Rebellion. De band heeft een project met een Iraanse film en komt na twee keer Pukkelpop nu naar Leffingeleuren. Een mix van postrock, doommetal, ambient en folk, zo kan je hen omschrijven. Uit de Gentse Amenra-stal, maar met duidelijk West-Vlaamse roots. Als laatste nieuwe naam verklappen we Cairo Liberation Front uit Tilburg. De groep swingt als een huwelijksfeest in Egypte. Zoals Omar Souleyman, maar dan anders”, aldus Lode Pauwels.

Al dertig namen bekend

Eerder werden onder meer al 65daysofstatic, Tjens Matic, J. Bernardt, Romeo Elvis, Waxahatchee, B Boys, Idles, La Jungle en Joan Shelly aangekondigd. In totaal zijn nu al 30 van de 45 artiesten bekend. Een dagticket kost 24 euro in voorverkoop, een weekendticket heb je voor 55 euro. De toegang tot de camping bedraagt 15 euro.

(MF)